Cartea, Nucul – proprietăţi şi reţete, urmăreşte să ofere cititorilor câteva date esenţiale despre „regele pomilor fructiferi”, cum este denumit, pe bună dreptate, acest impozant arbore, prezent în numeroase zone ale ţării noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri româneşti, făcându-se referiri la caracteristicele esenţiale ale acestora (aspectul şi greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe lângă nucile obişnuite, în carte se vorbeşte şi despre aşa-numitele „nuci false”, cunoscute şi foarte agreate pentru calităţile lor nutritive, mai ales de către vegetarieni. Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi încorporate în multe reţete incitante, care te îndeamnă să le încerci numaidecât. Nu staţi pe gânduri, aşezaţi-vă comod, la umbră, sub coroana generoasă a unui nuc, şi răsfăţaţi-vă, gustând, preparatele minunate prezentate în reţetele din carte.
Vă dorim succes în realizarea lor şi poftă bună!
Cartea poate fi achiziţionată de pe www.edituracasa.ro