Sălajul este reprezentat, şi în acest an, la competiţia culinară „Chefi la cuţite”. După Adrian Szucs în 2016, în sezonul acesta, Ioana Botiş, o altă sălăjeancă, reuşeşte să facă senzaţie la cunoscuta emisiune transmisă de Antena 1.
Tânăra în vârstă de 27 de ani este originară din Zalău, locuieşte de mai mulţi ani în Madrid şi s-a întors în România special pentru a participa la acest concurs. Concurenta a venit la preselecţii alături de soţul său, spaniol, şi a reuşit să treacă de preselecţii, unde s-a prezentat în faţa chef-ilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, cu un preparat inedit, cu care i-a convins că merită să meargă în etapa următoare.
Ioana are o poveste de viaţă tulburătoare. Pe când avea doar 11 ani, tatăl său a decedat, pentru ca în perioada în care se afla în liceu, să îşi piadă şi mama. „A murit în braţele mele. Era sufletul meu, cea mai bună persoană din lume. E o perioadă în viaţa mea de care nu vreau să îmi aduc aminte. Mă doare să vin în România”, a mărturisit femeia, care, în urmă cu 12 ani, a luat decizia de a se muta din ţară. În prezent, ea administrează propriul restaurant în Spania.
Zălăuanca s-a descurcat extrem de bine şi în cadrul provocărilor din Bootcamp – nivelul următor de la „Chefi la cuţite”, la proba grătarului, chef Dumitrescu transmiţându-i că a făcut „cea mai bună farfurie”. De altfel, Florin Dumitrescu a ales-o să facă parte din echipa lui, cea portocalie, şi asta după ce a gustat din pasta de ficăţei de pui cu seminţe, pe care Ioana a pregătit-o.
Mai e o sălăjancă. Mai căutați. Nu-i greu, o cheamă chiar Sălăjan.
Si nu e din Zalău este din Napradea dar da reprezintă Salajul
Iuliana Sălăjan, în echipa chef Scărlătescu, lucrează în Bistrița, dar este din Sălaj.