Cunoscutul maestru bucătar sălăjean Adrian Szucs a impresionat juriul competiţiei culinare internaţionale Korea Challenge Cup, ce a avut loc în perioada 12-14 mai, în Centrul Expozițional din Daejeon, Coreea de Sud. Membru al echipei culinare a României, chef Szucs a fost răsplătit pentru preparatele sale cu nu mai puţin de patru medalii de aur la individual – porc, pui, peşte şi vită – şi de o alta, tot de aur, la proba pe echipe – meniu de restaurant.
Aceasta a fost cea de-a treia participare românească la concursul din Coreea de Sud, delegaţia României fiind formată din membri ai Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) și Euro-Toques Romania. Din echipa României au făcut parte Iulia Draguţ, preşedintele ACEEA, Radu Zărnescu, preşedinte Euro-Toques, dar şi alţi chefi renumiţi, mulţi dintre ei cunoscuţi publicului din participările la concursurile culinare televizate.
Cunoscutul maestru culinar sălăjean Adrian Szucs a fost desemnat “Bucătarul anului 2017” de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România. Titlul i-a fost acordat la secţiunea “Eveniment Culinar Tradiţional”, pentru întreaga sa activitate depusă în organizarea Festivalului Naţional “Tradiţii şi obiceiuri româneşti la Zalău” – Cânt şi joc pe plai străbun, care s-a desfăşurat în perioada 10-12 noiembrie, în parcarea din spatele Primăriei Zalău.
Szucs a fost răsplătit şi cu o diplomă aniversară ACEEA, cu prilejul a 10 ani de existenţă a asociaţiei profesionale, pentru implicarea sa în activităţile şi proiectele culinare, dar şi cu o diplomă de merit din partea Institutului Naţional de Gastronomie, “pentru merite deosebite aduse în sprijinirea şi promovarea gastronomiei în România”.
Felicitari !