• Varianta 1: 400 gr. de făina, 4 ouă, ulei. Preparare – se frământă și se întinde cu ajutorul unui făcăleț, apoi se taie cu un cuțit ascuțit și se lasă să se odihnească. Se lasă la uscat sau se folosesc imediat.
• Varianta 2: 400 gr. de făina, 10 gălbenușuri de ou. Preparare – la fel ca în varianta 1, doar că de data aceasta amestecăm făina numai cu gălbenușurile de ou.
• Varianta 3: 400 gr. de făina, 10 gr. de pătrunjel tocat foarte fin, 2 ouă, 2 gălbenușuri, ulei de măsline, sare. Preparare – se fierb în apă ușor sărată aproximativ 3-4 minute, în funcție de grosime. Pentru a face lasagna, se taie din această foaie subțire dreptunghiuri de 12×4. Se păstrează pentru a fi folosită la alte feluri de mâncare. Pofta buna!
*Adrian SZUCS este chef bucătar la Restaurantul PARIS din Zalău