Primăria Municipiului Zalău, împreună cu Chef Adrian Szucs și Asociația Culturală Euro Est Alternativ, aduce în municipiul Zalău prima ediție a “Festivalului Național Tradiții și Obiceiuri Românești la Zalău – Cânt și joc pe plai străbun”, în data de 9, respectiv 10 – 12 noiembrie 2017, în parcarea adiacentă Primăriei Municipiului Zalău. O producție Masters of Flames Culinary Division România, cu participarea filialelor ACEEA Mureș, Cluj, București, Arad, Iași și Brașov.
Prima ediție a evenimentului își propune să îmbine degustările de produse tradiționale românești din preparate de porc (șorici, cârnați, jumări, caltaboș, maioș, coaste la grătar, pulpă umplută, gulaș, ciorbe, friptură la cuptor cu sosuri, ciolan la grătar, tochitură moldovenească, tocănițe ardelenești), gătite de maeștrii artei culinare – Adrian Szucs, Gianny Bănuță, Iulia Drăguț și Radu Zărnescu, în acordurile Fanfarei “Promenada” a Casei Municipale de Cultură Zalău, cu momentele artistice din spectacolele muzicale-coregrafice susținute de ansambluri folclorice și artiști sălăjeni, cât și din alte județe și cu expoziția de obiecte tradiționale culinare.
Deviza acestei prime ediții constă în promovarea și menținerea patrimoniului culinar românesc, promovarea și susținerea unei alimentații sănătoase bazate pe utilizarea produselor locale de calitate și promovarea produselor tradiționale românești prin punerea în valoare a tehnicilor de preparare autentice.
Festivalul așteaptă publicul iubitor de produse tradiționale românești, muzică și dans, pe parcursul celor trei zile cu intrarea liberă, iar maeștri bucătari vor oferi participanților, în mod gratuit, 4.000 de porții pentru degustare, cât și multe alte surprize.