Proiectul de hotărâre privind achiziționarea de către Consiliul Județean Sălaj a clădirii ASIROM din zona centrală a municipiului Zalău nu a întrunit voturile necesare pentru adoptare. Cu 19 voturi pentru și 10 abțineri, proiectul nu a fost adoptat. Pentru a fi adoptat, proiectul avea nevoie de voturile a două treimi din consilierii județeni, respectiv 21 de voturi „pentru”. De menționat că doi consilieri județeni ai PNL au absentat de la ședință
În prezentarea proiectului se arată că valoarea imobilului este de aproximativ un milion de lei, iar oficialii Consiliului Județean Sălaj au anunțat astăzi în cadrul ședinței lunare că achiziționarea imobilului este oportună având în vedere că se află în zona centrală a orașului și ar putea găzdui activitatea mai multor instituții aflate în subordinea administrației județene. Proiectul a iscat discuții în contradictoriu în cadrul ședinței. „Considerăm oportun să cumpărăm un spațiu care urmează să fie achiziționat în urma constituirii unei comisii care să negocieze cu cel care vinde acest imobil. Pentru transparență, îmi doresc ca fiecare grup reprezentat în consiliul județean să-și desemneze un membru în această comisie de evaluare și negociere”, a punctat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu. La rândul său, consilierul județean Gheorghe Pop a apreciat că „normal era să ni se aducă la cunoștință intenția de achiziționare a acestei clădiri înainte a de a supune aprobării raportul de expertiză”. Dinu Iancu-Sălăjanu i-a explicat consilierului județean că nu era cum să fie prezentat raportul de expertiză din moment ce trebuie urmați niște pași, niște proceduri. A intervenit apoi reprezentanțul serviciului juridic al consiliului, reprezentant care a precizat că proiectul vizează aprobarea intenției de achiziționare a clădirii și nu achiziționarea în sine. „Nu contestăm procedura cuprinsă în acest proiect de hotărâre. Este vorba că suntem puși în fața faptului împlinit și am fi vrut de la început să clarificăm aceste aspecte. De ce, pentru ce, pentru cine și ce anume ar trebui să se facă acolo. Nu-i o problemă că se achiziționează, e foarte bine că se întâmplă asta, problema este în a comunica. Era corect să cunoaștem dinainte aceste aspecte”, a declarat consilierul județean Sergiu Panie.
Explicații
Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a revenit cu explicații. „În primul rând noi ne exprimăm intenția de a cumpăra. S-ar putea să nu cumpărăm, comisia noastră va negocia cu cel care vinde. Consilierii spun dacă cumpărăm sau nu și pe urmă aprobăm. Noi astăzi ne declarăm intenția de a cumpăra”, a adăugat președintele Consiliului Județean Sălaj. Acesta a argumentat că sunt nenumărate servicii subordonate care au nevoie de spații, de imobile pentru a-și desfășura activitatea în bune condiții, iar acest imobil ar rezolva o parte din aceste probleme. A urmat apoi desemnarea persoanelor care să facă parte din comisia de evaluare și negociere. Din partea aparatului propriu al Consiliului Județean Sălaj a fost propus Dorel Labo, directorul Direcției de Patrimoniu, din partea grupului UDMR a fost propus Sajka Attila, din partea grupului de consilieri PNL a fost propus Marcel Zaharia, grupul de consilieri PSD s-a abținut în a propune pe cineva, iar din partea USR a fost propus Nicolae Olar. Pentru că grupul de consilieri PSD nu și-a desemnat un reprezentant, pentru completarea comisiei a fost propus vicepreședintele CJ Sălaj, Claudiu Bârsan. Proiectul a fost supus aprobării. Au fost înregistrate 10 abțineri și 19 voturi pentru. Într-o asemenea situație, nu au fost adoptate articolele 1,2 și 3 din proiectul de hotărâre privind stabilirea intenției de achiziționare a clădirii ASIROM din centrul Zalăului.
Fantezii imobiliare…….Caracteristic politicienilor.
Trebuie sau nu, hai sa-l luam….
Nu mai incap functionarii?
Cladirea ar trebui cumparata de scoala Simion Barnutiu pentru extindere, nu pt Consiliul Judetean. Sali de clasa trebuie!!!