Produse culinare sălăjene, promovate la Bruxelles

Produse tradiționale din Sălaj sunt promovate, în perioada 7-10 octombrie, la Bruxelles, în cadrul evenimentului „A bite of Transylvania”, organizat cu prilejul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor. Pălinca, slănina, mierea, silvoița, ceapa, vinul, cârnații sau telemeaua sunt câteva dintre delicatesele locale prin care participanții vor putea descoperi aromele autentice ale Sălajului. Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este cel mai important eveniment organizat anual la Bruxelles de Comisia Europeană și Comitetul European al Regiunilor pentru promovarea politicii de coeziune. Pe parcursul a patru zile, regiunile și orașele își prezintă capacitatea de a genera creștere economică și locuri de muncă, de a pune în aplicare politica de coeziune a Uniunii Europene și de a demonstra importanța nivelului local și regional pentru buna guvernanță europeană. Vor fi organizate numeroase conferințe, expoziții, ateliere politice și evenimente de networking privind dezvoltarea regională și locală, la care sunt așteptate peste 10.000 de persoane. Sălajul este reprezentat de președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședintele Szilágyi Róbert István, arheologul culinar Mircea Groza și Norbert Nagy, președintele Rețelei Regionale de Tineret a Uniunii Europene.

One Thought to “Produse culinare sălăjene, promovate la Bruxelles”

  1. […] parcursul a patru zile, regiunile și orașele își prezintă… Articolul Produse culinare sălăjene, promovate la Bruxelles apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment