„Clădirea Albastră” din centrul municipiului Zalău, imobil de patrimoniu, a devenit gri. Culoarea inițială a acestei clădiri nu a mai fost pe placul autorităților și a celor care sunt responsabili de reabilitarea acestei clădiri de patrimoniu, astfel încât întreaga fațadă are, de astăzi, un aspect nou și o nuanță nouă, neutră. Clădirea de pe strada Unirii nu a fost la origini, albastră, aceasta fiind vopsită în acea culoare în urmă peste 20 de ani, de către autoritățile din acea vreme. Același lucru s-a întâmplat și cu clădirea Primăriei, vopsită în culori alese cu un gust îndoielnic și care arată, în prezent, așa cum vedem, fiind în total dezacord (cromatic, cel puțin) cu clădirile istorice din zonă.
Așadar, frumoasa clădire de pe strada Unirii începe să capete un aspect decent, însă cel mai important lucru, despre care cetățenii nu știu deocamdată nimic, este destinația pe care o va avea acest imobil.
Zălăuanii așteaptă în continuare implicarea concretă a autorităților și demararea unei campanii corecte și eficiente de consultare publică, astfel încât cetățenii să decidă soarta spațiilor din această clădire și nu partidele politice care și-au făcut acolo cuiburi pe 2 lei metrul pătrat, ocupând ani în șir spațiile degeaba. de la demararea lucrărilor s-au avansat câteva posibile destinații – Sală de căsătorii, Club – Palatul Copiilor, dar, chiar și după o consultare publică făcută discret, undeva într-un colț de spațiu on-line, nu s-a reușit găsirea unei destinații concrete, luată mai ales pe baza dorinței zălăuanilor. Lucru care este, în continuare, așteptat.
Din datele transmise de reprezentanții municipalității, până în acest moment au fost efectuate lucrări importante, cum sunt schimbarea acoperișului și amenajarea podului, montarea panourilor solare, schimbarea tâmplăriei exterioare. Totodată, a fost finalizată renovarea fațadei principale și laterale a clădirii – partea cea mai afectată.
A fost turnată șapa la pardoseală, a fost montată instalația de încălzire, instalația electrică și au fost efectuate lucrări de reconfigurare și amenajare a subsolului clădirii. Pentru perioada următoare, echipele de lucrători vor reface fațada principală a clădirii, vor monta ușile în întreaga clădire, centrala termică și vor efectua toate lucrările ce țin de finisaje interioare. Lucrările sunt finalizate în proporție de peste 70 la sută, termenul de finalizare fiind stabilit prin contract – martie, 2020. Autoritățile speră, însă, că lucrarea să fie terminată mai devreme. Costul total estimat este de aproximativ 1.5 milioane de lei.
mutati AJPIS din Bradet acolo in cladirea renovata, aceasta institutie , de plati nu are ce cauta in cartiere marginase !
copilul senatorului Pop, nu isi deschide el o crasma/bar/cafena in subsolul cladiri?