Şedinţa lunară a Colegiului Prefectural a avut loc vineri, 14 iunie, la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj, pe ordinea de zi aflându-se:
– informare cu privire la activitatea deșfășurată de către Autoritatea Rutieră (ARR) Sălaj, în primele luni ale anului 2019;
– informarea cu privire la activitatea deșfășurată de către Registru Auto Român – Reprezentanța Sălaj, în primele luni ale anului 2019;
– Informare privind îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege în domeniul culturii şi patrimoniului naţional.
Potrivit datelor prezentate de Andrada Stegeran, şef agenţie teritorială ARR Sălaj, județul Sălaj numără 729 transportatori, dintre care 101 efectuează transport de persoane, iar ceilalți 628 transport de mărfuri.
Activitatea ARR Sălaj în 2019 a vizat: emiterea de licențe de transport rutier internațional de marfuri și persoane și a certificatelor de transport în cont propriu- 41; emiterea de copii conforme ale licențelor comunitare și a certificatelor de transport în cont propriu- 1.135; eliberarea de documente de control pentru servicii ocazionale în trafic național sau între statele membre – 56; eliberarea de licențe de traseu interjudețene speciale – 15; autorizarea sau menținerea valabilității autorizației pentru conducători auto – 15; certificate manageri transport marfă și persoane – 47; certificate transport agabaritic și certificate conducători auto avariate – 41; certificate transport în regim de taxi, manageri taxi, transport în regim de închiriere – 41; certificate consilieri de siguranță – 4; atestate instructori auto – 13.
Şeful reprezentanţei RAR Sălaj, Gavril Seute, a precizat că în primul trimestru din 2019 instituţia a avut un total de 9.538 de prestaţii, din care: 337 omologări, 6.744 eliberări cărţi de identitate a vehiculului (CIV), 119 modificări în CIV şi 2.308 verificări tehnice pentru înmatriculări și inspecții tehnice la vehicule speciale.
Potrivit acestuia, în primul trimestru al anului 2019, pe raza judeţului Sălaj au fost controlate în trafic un număr de 762 autovehicule, din care la 300 (40%) au fost constatate diferite deficienţe tehnice, iar Poliţia Rutieră a ridicat un număr de 106 certificate de înmatriculare, în vederea remedierii deficienţelor.
Invitați speciali în cadrul Colegiului prefectural
Doi foarte valoroşi muzicieni români – violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga au fost, vineri, invitaţii speciali ai Colegiului Prefectural, la iniţiativa directorului Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sălaj, Doina Cociş.
Cei doi artişti au susţinut, în faţa membrilor Colegiului Prefectural, la Centrul de Cultură şi Artă Sălaj, un recitalul cameral dedicat celebrării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, parte a proiectului cultural „România Universalis”.
Proiectul cultural „România Universalis” este menit a marca prezenţa şi importanta culturii româneşti în ansamblul european, integrând câteva dintre cele mai valoroase şi mai cunoscute creaţii aparţinând compozitorilor români în contextul marii muzici europene. Astfel, pagini de inspiraţie folclorică de mare sensibilitate, semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti sau Bela Bartok, sunt încadrate de lucrări muzicale din genuri şi forme similare, aparţinând celor mai ilustre nume ale istoriei muzicii europene şi universale: Niccolo Paganini, Pablo de Sarasate, Camille Saint-Saens, Henryk Wieniawski.
La finalul reprezentaţiei, prefectul Florin Florian le-a înmânat, din partea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sălaj, trofeul de „Excelenţă în cultură”.
Si totusi, o intrebare ramane, de CE nu au tras pe dreaptA inspectiile sicriul pe roti all hapsanului patron gurzau ? Oare nu le-a permis legea ?