“Culori+Muzică=Cluj”. O inedită idee pusă în practică de un tânăr zălăuan, Gelu Păcurar, student la Facultatea de Litere a Universităţii “Babeş-Bolyai” în această perioadă la Cluj. Este vorba despre o expoziţie de artă care se desfăşoară în locaţii şi pe ritmuri de genuri muzicale diferite.
Expoziţia aduce în prin plan arta urbană felul în care se îmbină urbanul cu socialul și viziunea despre artă modernă, iar printre exponate se află şi fotografiile realizate de alţi doi zălăuani Ovidiu Spânu Crișan şi Daniel Rus.
Studentul zălăuan care a organizat această inedită expoziţie, ajuns la Cluj acum un an, a fost impresionat de numeroasele activități culturale organizate și a decis să se implice. “Impactul dorit este în primul rând unul cultural asupra clujenilor, ajutându-i să se îndrepte mai mult înspre fotografie și să aprecieze mai mult tinerii artiști locali care, după părerea mea sunt foarte buni, dar puțin promovați. Mai mult, muzica bună este o inspiratie, un refugiu de la problemele cotidiene, mai ales dacă vorbim de acest nou gen de rap cu tentă socială. Inițial, aveam ideea utopică să difuzez acest rap românesc cu tentă socială în fiecare colț al Clujului, timp de o lună, dar consultându-mă cu partenerul meu în proiect, Mircea Antal, am șlefuit ideea și a ieșit evenimentul Culori+Muzică=Cluj”, a declarat Gelu.
Primele fotografii au fost expuse marți, în prima zi a evenimentului care s-a desfașurat în aer liber la Casino Parcul Central “Simion Bărnuțiu”din Cluj-Napoca. Cei prezenți au fost încântați de tema expoziției și de muzica clasică, genul muzical specific acestei zile. Realizatorii fotografiilor expuse: sunt Ovidiu Spânu Cristian, Daniel Rus, Ana Maria Târnavean, Luiza Preda, Saul Pop și Loris Balilaj, evenimentul fiind o oportunitate pentru tinerii fotografi. Astfel, până la finalul săptămânii în curs, inclusiv vineri, 30 octombrie, vor mai avea loc vernisaje la Bastionul Croitorilor și Cinema Măraști, pe ritmuri de rap, jazz și rock – de la ora 14.
„Culori+Muzică=Cluj” face parte din seria de proiecte “Com’On Cluj-Napoca”, acesta clasându-se pe locul 39 din peste 450 de proiecte. Evenimentul a fost organizat de grupul informal numit ,,Gentelmen’s Agreement”, care și-a propus să promoveze muzica și fotografia artiștilor locali. Fondatorul grupului, studentul Gelu Păcurar, a mai afirmat că pentru anul viitor își propune să organizeze evenimentul la o scară mai largă.