Sala de evenimente din cadrul Clădirii Transilvania a fost inaugurată joi seara, în cadrul unui eveniment elegant, de tip cocktail. A lipsit tăiatul panglicii. În schimb, pe covorul roșu de la intrarea în clădire au pășit personalități ale orașului. Ținuța invitaților a fost obligatorie. Doamnele au venit în rochii de cocktail, iar bărbații în costume de gală, asortate cu papion sau cravată. Din păcate, la eveniment nu au venit decât reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Zalău și câțiva șefi de instituții publice, deși sala se vrea una reprezentativă la nivel regional. Au lipsit prefectul Ionel Ciunt, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, reprezentanții Partidului Democrat Liberal, primarii celorlalte trei orașe din Sălaj sau personalități din județele vecine.
Pentru că este o sală deosebită, având pe tavan cea mai mare pictură murală din țară, Primăria Zalău a dorit să marcheze deschiderea printr-un eveniment deosebit, cum nu s-a mai văzut în ultimii zece ani. ”Ne dorim punerea în valoare a unei clădiri istorice din centrul Zalăului. Este extrem de importantă în peisaj și prin opțiunile pe care le oferă va deveni unul dintre punctele de atracție pentru oamenii din municipiu, dar și din regiune. Vrem să încheiem acest proces de restaurare a clădirilor istorice și vom cere finanțare pentru actualul sediu al Primăriei și pentru clădirea DSP. Ne dorim ca prin acest eveniment să repunem în circuit această clădire de patrimoniu și vă invităm să organizați evenimente în această sală a orașului Zalău”, a declarat primarul Radu Căpîlnașiu în deschiderea serii.
Pentru că reabilitarea corpului C și fosta sală de bal a orașului au fost reabilitate cu ajutorul fondurilor europene, reprezentantul Agenției de Dezvoltare, Ovidiu Ghiurco, a făcut o scurtă istorisire despre ce a însemnat clădirea Transilvania. ”Am avut emoții pentru acest proiect. Ce m-a fascinat este pictura de pe tavan. Din păcate, după ce în anii ’90 s-a desființat cinematograful Libertatea, această sală s-a transformat în altceva. A devenit o sală cu lumină difuză și mult fum, după care nu s-a mai întâmplat nimic aici. În 2007, România intră în Uniunea Europeană și începe finanțarea acestui proiect”, a mărturisit Ghiurco. După cuvântările ținute de Radu Căpîlnașiu și Ovidiu Ghiurco a urmat mini-concertul de muzică simfonică susținut de Cvartetul Artis.
Dănuț Pop, directorul Arhivelor, a reamintit invitaților câteva momente reprezentantive din istoria Clădirii Transilvania. ”Această clădire datează din 1899, după ce în 1894 a apărut un program de extindere a clădirii, iar administrația a alocat 340.000 de coroane. Pe fațada clădirii a fost amplasată stema orașului, reprezentând Arhanghelul Mihail. În sala de spectacole s-a păstrat scena și pictura murală de pe tavan. Lucrarea a fost executată la sfârșitul secolului XIX și restaurată prima dată în anii ’30 ai secolului trecut. Sala a găzduit de-a lungul existenței sale numeroase evenimente: spectacole de operă, muzică corală sau seri dansante. Acum se dorește a fi centru regional de evenimente”, a spus Dănuț Pop.
Inaugurarea festivă a sălii de evenimente din cadrul Clădirii Transilvania s-a încheiat cu o demonstrație de tango argentinian și un concert al fanfarei promenada. La sfârșit, gazda evenimentului i-a invitat pe cei prezenți în sală la un vals. Doar Gabriela și Marin Hosu, coregrafii ansamblurilor ”Columna” și ”Porolissum” au răspuns invitației.
A facut un lucru bun primarul ca a reabilitat cladirea istorica din centrul Zalaului.Acuma ce sa caute securistul si locotenentii lui la un astfel de eveniment.Ei se duc pe satele pustiite la primarii lor ,fosti presedinti de CAP unde obligatoriu taie panglici.Acolo este sursa puterii securistului ,in votantii rurali semianalfabeti.
Toate bune şi frumoase dar oare când va fi „restaurată” platforma industrială a Zalăului, pustiită de duhul otrăvit al „revoluţiei” române ?
Tinerii au nevoie întâi de locuri de muncă, şi apoi de serate dansante !
Gratulálunk!!! Nagy öröm újra a régi pompájában látni a Wesselényi örökséget! Legyen minden Zilah-i ember „vigadója”.
Mai anonim de la 2,39 daca m-apuc eu si scriu in chineza tu ce citesti?
Grofii vechi au murit demult.Acum au venit grofii noi o restaurant imobilul,ramane de vazut ce petreceri si baluri vor avea loc in continuare.
afacerea dv poate prospera