Graţie unui proiect cultural finanţat de Primăria Municipiului Zalău, la Galeria de Artă „Ioan Sima” a avut loc joi, 5 decembrie, lansarea unui volum intitulat „Lăcaşuri de cult în Municipiul Zalău”. Ideea editării unui astfel de volum aparţine reprezentanţilor Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă (MJIA), iar toate informaţiile apărute în noua publicaţie se datorează managerului de proiect, certcetătorul ştiinţific Marin Pop şi echipei formate din Monica Druţă, Szabo Atilla, Emanoil Pripon şi nu în ultimul rând Corina Bejenariu, toţi reprezentanţi ai MIJA Zalău. În acest volun sunt cuprinse o serie de informaţii cu privire la toate lăcaşurile de cult din municipiul Zalău, anul în care acestea au fost ridicate, stilul construcţiilor, istoricul construcţiilor, informaţii pe care orice cetăţean le poate afla cu uşurinţă. Potrivit informaţiilor publicate în acest volum, în prezent în municipiul Zalău sunt în total 29 de lăcaşuri de cult, de toate categoriile, de la cele ortodoxe, greco-catolice şi romano-catolice până la cele penticostale şi neoprotestante.
La eveniment au luat parte oameni de cultură din Zalău, reprezentanţi ai MIJA, dar şi reprezentanţi ai tuturor cultelor religioase din municipiu.
După „revoluţie”, bisericile s-au înmulţit, precum ciupercile după ploaie.
În schimb, s-au distrus multe fabrici aşa că azi strungarul de la Armătura sau emailatorul de la Emailaţi munceşte ca un sclav în Germania, în lagărul de muncă de la Zeiskam.