Cei 65 de ani de existenţă a Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău au fost marcaţi joi, 6 octombrie, în Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean, printr-un simpozion aniversar, la care au fost invitaţi colaboratorii constanţi ai instituţiei.
Cu acest prilej, directorul MJAI Zalău, Corina Bejinariu, a făcut o trecere în revistă a principalelor schimbări prin care a trecut instituţia în ultimii şase ani, demersuri prin care Muzeul a căpătat o faţă nouă şi a devenit „un actor necesar al educării şi dezvoltării comunităţii locale”. Printre „reuşitele fundamentale” ale ultimilor şase ani a amintit reamenajarea expoziţiei de bază, prin reconstituiri istorico-tematice, reamenajarea şi modernizarea depozitelor de arheologie şi etnografie, acreditarea Muzeului şi introducerea soluţiilor multimedia de ultimă generaţie în discursul expoziţional. Pentru instituţia de cultură, această perioadă a presupus derularea a 36 de proiecte de cercetare arheologică preventivă, în valoare totală de peste 2,3 milioane de lei. Oficialul MJAI Zalău a făcut referire, printre altele, la cele desfăşurate pe râul Barcău, în sectorul Marc, pe traseul Autostrăzii Transilvania, sector 3C, dar şi la cel ce a vizat obiectivul investiţional Reamenajare Piaţa Agroalimentară Zalău.
Până şi Muzeul a fost întemeiat pe vremea comuniştilor, ştiţi, dictatura aia cruntă, tristă şi sinistră care a dezvoltat Sălajul. Democraţii au distrus şi jefuit aproape tot !
N-am uitat de fitness!