Începe stagiunea de teatru Reactor la Zalău!

Stagiunea de teatru, cuprinzând spectacole de teatru pentru adulți și copii în limbile română și maghiară, este organizată de teatrul „Reactor de creație și experiment” din Cluj-Napoca. Evenimentele, găzduite de Casa Municipală de Cultură, sala Transilvania, încep în 15 septembrie și se vor desfășura săptămânal, până în 10 noiembrie.

Stagiunea va avea loc în cadrul unei inițiative a spațiului Reactor din Cluj-Napoca de a intra în contact cu publicuri cât mai variate și mai numeroase, cât și pentru a stimula viața culturală a unor orașe din România care nu au teatre proprii.

„Reactor de creație și experiment” este un teatru independent care s-a născut la Cluj-Napoca în martie 2014, din dorința unui spațiu cultural conectat la public și la realitatea contemporană. În cei cinci ani de existență, Reactor a produs 34 de spectacole și sute de evenimente artistice, devenind o parte importantă a peisajului cultural clujean, un spațiu deschis, accesibil persoanelor de toate vârstele și din toate mediile sociale. Spectacolele vorbesc, printre altele, despre diferențele dintre generații, despre comunicarea inter-etnică, despre modul în care mass media ne modifică așteptările față de noi înșine, și despre multe altele.

„MiniREACTOR” este platforma Reactor care se ocupă de publicul de vârstă foarte tânără, producând spectacole pentru copii care abordează teme actuale și necesare oricărui copil, de la prietenie și respect față de natură la informații de bază: care sunt culorile curcubeului sau cum se măsoară timpul, totul prezentat într-o formă prietenoasă și antrenantă.

Spectacolele în limba maghiară vor fi prezentate de către Váróterem Projekt, teatru independent clujean cu componență maghiară, care activează din 2009, timp în care a creat spectacole de teatru premiate și prezentate în numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Aceste evenimente fac parte din proiectele Schimburi Interculturale și MiniREACTOR @Zalău, co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectelor sau de modul în care rezultatele proiectelor pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

În acest context, duminică, 15 septembrie, de la ora 19, la Casa Municipală de Cultură din Zalău, sala Transilvania, va avea loc spectacolul „Micul nostru centenar”, de Maria Manolescu, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu.

Intrarea la toate spectacolele este liberă.

 

Leave a Comment