Concursul, aflat la cea de-a doua ediţie, este organizat de Fundaţia Corneliu Coposu în parteneriat cu Fundaţia Academia Civică şi Fundaţia Hanns Seidel, proiectul având ca scop „scoaterea în evidență a legăturii speciale dintre doi oameni, care nu au vrut nimic pentru ei și care s-au dedicat prin morală, luptă și sacrificiu neamului și României Mari”. Iuliu Maniu și Corneliu Coposu reprezintă modele de dăruire, devotament și viziune politică pentru toți cei care decid să se implice în viața Cetății. Concursul se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din sistemul universitar românesc, din sistemul universitar din Basarabia și Bucovina, precum și din cel european.
Criterii de eligibilitate: vor fi luate în considerare numai lucrările care au ca subiect legătura, activitatea și influența pe care a avut-o Iuliu Maniu asupra lui Corneliu Coposu. Vor fi luate în considerare numai lucrări originale, care nu au mai fost publicate sau prezentate în cadrul altor proiecte, conferinţe sau concursuri, lucrări cu autor unic, fiecare participant putând concura cu un singur eseu.Toate lucrările vor fi verificate anti-plagiat.
Condiţii de redactare
Eseurile vor fi redactate exclusiv în limba română. Eseurile vor fi acceptate numai în format Word sau PDF. Data limită de trimitere a eseului este 1 octombrie 2017. Eseurile vor fi trimise împreună cu adeverinţa de student (sau orice alt document care atestă statutul de student) la adresa de email:
fundatiacoposu@gmail.com
Emailul va conţine numele şi prenumele participantului, data naşterii, universitatea şi facultatea la care este înscris şi oraşul în care locuieşte participantul. Fiecărui autor i se va confirma primirea eseului. Juriul va fi format din: Ana Blandiana, scriitor, preşedinte al juriului, Doina Alexandru, journalist, Dan Pavel, profesor de ştiinţe politice, Ioana Boca, istoric, Tudor Călin Zarojanu, scriitor şi jurnalist.
Premii acordate: Premiul I – 3.000 de lei,Premiul II – 1.200 de lei, Premiul III – 800 lei. Termene limită şi etapele concursului: 27 martie 2017: lansarea concursului; 1 octombrie 2017: termenul limită pentru trimiterea eseurilor; 1 noiembrie 2017: juriul desemnat va anunţa câştigătorii, 11 noiembrie 2017 -Gala de premiere a câștigătorilor, la Ateneul Român.