Două volume apărute la Editura „Caiete Silvane” în 2014 vor fi lansate în cursul lunii octombrie la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti. Este vorba despre volumele „Monografia Familiei Coposu, între istorie şi memorie” de Marin Pop şi „Jurnal din vremuri de război” de Corneliu Coposu (Editura Caiete Silvane, Zalău, ediţia a II-a, 2014) – apărute cu sprijinul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj. Lansarea va avea loc vineri, 26 octombrie, începând cu ora 18, în Spaţiul „Symposium” în organizarea Asociaţiei Creştin – Democrate „România de mâine”. Cu acelaşi prilej, va fi lansată şi cartea „Viaţa politică în România interbelică”, apărută la Editura Mega şi Editura Porolissum, al lui Marin Pop, cercetător la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, redactor al revistei „Caiete Silvane”. Tot vineri, în contextul Anului Coposu, 100 de ani de la naşterea marelui om politic născut în Sălaj – în localitatea Bobota, în holul Bibliotecii Naţionale a României va fi inaugurată „Expoziţia itinerantă Corneliu Coposu”.
Volumul „Monografia familiei Coposu” va fi lansat şi la Târgul Internaţional de Carte „Transilvania” de la Cluj-Napoca, în 8 octombrie, carte prezentată în acest an la Zalău, la Zilele revistei Caiete Silvane, Bistriţa, Sighetu Marmaţiei şi Oradea.
Ati cam intarziat cu stirea, ca am citit-o in alta parte…
Da acest istoric oare de ce nu scrie despre masacrele de la Ip şi de la Treznea ?De ce nu scrie despre becisnicul carol al ii-lea care, împreună cu armata sa regală de izmănari, a cedat Basarabia şi Ardealul de nord, fără un foc de armă. Uite, ungurii iarăşi ridică capul!
Despre monografia lu Coposu a tot scris de ne-am plictisit.