Aproape două mii de sălăjeni au fost angajați în acest an prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj. Aceste persoane au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate la nivelul instituției.
În primele zece luni ale anului 2024, un număr de 1942 de persoane au fost integrate pe piața muncii. Acest lucru este datorat măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate la nivelul AJOFM Sălaj.
Din numărul total de persoane ocupate până la data de 31 octombrie a acestui an, 1054 au vârste de peste 45 de ani. Mai mult, 198 au vârste cuprinse la categoria 35-45 de ani, iar cu vârste între 25-35 de ani, au fost integrate pe piața muncii 263 de persoane. În ceea ce îi privește pe tinerii cu vârstele de sub 25 de ani, un număr de 427 au fost încadrați în câmpul de muncă. Din totalul numărului de persoane ocupate, 343 sunt tineri NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 30 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională).
Pe sexe, un număr de 910 femei și 1032 de bărbați au fost încadrați în câmpul de muncă. Ponderea acestora este de 46.86% în rândul femeilor, respectiv 53.14% în rândul bărbaților. Referitor la mediul de rezidență, din totalul persoanelor încadrate pe piața muncii, 832 provin din mediul urban, iar 1110 din rural. Cât despre pregătirea acestora, cele mia multe persoane au studii liceale și postliceale, 805, gimnaziale, 408, profesionale, 446, iar 203 cu studii universitare.
Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Sălaj, 659 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Instituția precizează că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Sălaj.
În perioada de zece luni, 6.569 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.
[…] Din numărul total de persoane ocupate până la data de 31 octombrie… Articolul Aproape două mii de persoane integrate pe piața muncii prin AJOFM Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]