Salvarea albinelor, pe masa Comisiei Europene

Uniţi, oamenii pot mişca lucrurile în direcţia bună. Evident că uneori lucrurile se întâmplă în sens invers, dar nu este subiectul acestei ştiri. O petiţie europeană care vizează salvarea albinelor a reuşit să strângă numărul de semnături necesar pentru a fi examinată de Comisia Europeană.

Iniţiativa „Salvaţi albinele şi fermierii” a depăşit pragul de 1 milion de semnături, potrivit website-ului său. Termenul pentru strângerea acestor semnături azi. ”Faptul că am reuşit acest lucru în pofida restricţiilor masive cauzate de criza COVID-19 arată cât de mulţi oameni cer o schimbare a politicii agricole”, a declarat Veronika Feicht, reprezentantă a Institutului pentru mediu din Munchen, unul dintre organizatorii acestei campanii. Petiţia solicită ca legislaţia UE să renunţe gradual la pesticidele sintetice, să revină la biodiversitate şi să nu mai pună accentul pe agricultura la scară industrială. Iniţiativa cetăţenească europeană a fost introdusă de Tratatul de la Lisabona. Aceasta permite unui milion de cetăţeni din cel puţin un sfert dintre statele membre UE să invite Comisia Europeană să prezinte propuneri legislative în domeniile de competenţă ale executivului comunitar.

Regulamentul UE privind iniţiativa cetăţenească europeană a fost adoptat la 16 februarie 2011. Totuşi, la cererea statelor membre care au avut nevoie de timp pentru a institui mecanisme de certificare a declaraţiilor de susţinere, cetăţenii au putut lansa iniţiative astfel de iniţiative abia de la 1 aprilie 2012.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Salvarea albinelor, pe masa Comisiei Europene”

  1. Sase sase

    Problema este ca toată lumea face tratamente după cum taie capul. Tratamentele se fac înainte de înflorirea pomilor și după ce 85-90% din petale ai căzut. Atunci albinele nu sunt afectate. In plus exista insecticide care nu afectează albinele.

Leave a Comment