Grădinărit: plantarea bulbilor

– Despachetați bulbii de flori imediat la sosire și verificați calitatea.
– Păstrați bulbii într-un loc răcoros (până la 17 °C), uscat și întunecat și asigurați o ventilație adecvată până când este timpul de plantare.
– Plantați bulbii de flori și tuberculii cât mai curând posibil după livrare.
– Plantați bulbii de flori de vară și tuberculii DUPĂ ultimul îngheț din zona dvs.
– Bulbii de calitate ți solul bine drenat sunt cele mai importante două ingrediente pentru reușita înfloririi bulbilor, tuberculilor, rizomilor și plantelor perene.
– Bulbii de vară au nevoie de o cantitate mare de apă imediat după plantare. Solul din grădina dvs. trebuie să fie umed în permanență.
Germinarea este sănătoasă; plantele sunt nerăbdătoare să intre în sol din nou.
– Mențineți un pH de 6-7 pentru a obține culoarea adevărată a bulbilor de flori.
– La bulbii de flori și tuberculi nu este necesară suplimentarea cu fertilizator.
– Multe tipuri de bulbi de flori și tuberculi se adaptează foarte bine în recipientele din grădină și ar trebui plantate mai aproape pentru o vedere completă.
– Un soi de bulbi de flori produce flori de tăiat minunate. Unele din soiurile mai înalte pot necesita bețe de susținere.
– Poate doriți să scoateți bulbii de flori și tuberculii toamna și să-i replantați primăvara viitoare. – Scuturați bine de pământ și uscați-le la aer câteva zile înainte de ale depozita într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat. Nu le depozitați în plastic; plantele au nevoie sa respire.
Întotdeauna este bine de știut câți bulbi de flori puteți planta într-o anumită zonă. Plantarea prea apropiată poate crește uneori riscul de boli, unele plante pot avea o perioadă un rezultat dezamăgitor. De asemenea, luăm în considerare faptul că bulbii sunt combinați cu alte plante (fixe).
(sursa: bulbi.nl)

Leave a Comment