O dată cu vremea caldă, alergatul devine una dintre activitățile preferate de mulți oameni, în special pentru a slăbi sau a se tonifia.
Alergatul are foarte multe beneficii pentru sănătate, precum îmbunătățește circulația sângelui, ajută la oxigenarea creierului, dar îți oferă și o stare de bine fizică și mentală extraordinară.
Dacă nu obișnuiești să alergi, alergatul, unul dintre cele mai comune sporturi din lume, poate provoca anumite probleme de sănătate, dacă nu este făcut corect.
Mulți începători comit aceste greșeli atunci când aleargă. Așadar iată ce să nu faci, pentru a te asigură că vei avea parte doar de rezultatele pe care ți le dorești și nu, și de cel neplăcute, atunci când alergi.
1.Nu alega în orice tip de încălțăminte
Atunci când vorbim despre îmbrăcăminte, aici lucrurile nu sunt chiar atât de stricte. Poți alerga în echipament de sport, dar și într-o pereche de colanți și un tricou.
Însă, atunci când vorbim despre încălțăminte este neapărată nevoie, să acorzi o mare atenție, acesteia Aceasta îți poate afecta gleznele, în cazul în care nu este o încălțăminte adecvată, ceea ce poate duce la probleme mai grave.
2.Nu ignora durerile
Deși s-ar putea să crezi că durerile sunt normale, atunci când alergi, în special atunci când nu ai mai fost activ o perioadă, lucrurile nu trebuie ignorate, atunci când durerile devin compleșitoare.
Este important să poți face diferența între o durere musculară și o ruptură de mușchi, o senzație de gleznă obosită și o entorsă sau alte tipuri de dureri.
În cazul în care durerea se prelungește sau se agravează, este nevoie să te adresezi unui specialist în kinetoterapie, precum cei de la Fiziolife.ro, pentru a te ajuta să te recuperezi și să scapi de durere.
3.Nu te suprasolicita
Da, ești plin de entuziasm acum, la prima ta sesiune de alergat. Ai vrea să slăbești acele kilograme cât mai repede. Ai vrea să arăți uimitor cât mai repede și să ai un corp tonifiat. Însă, nu uita că aceste lucruri vin în timp. Nu poți face lucrurile dintr-o dată.
În special, dacă nu ai mai alergat de mult, sau poate niciodată, nu trage de tine de la prima sesiune, ci ia-o treptat. Începe cu câteva minute și crește timpul și kilometri treptat.
În cazul în care experimentezi dureri anormale în urma alergatului, care se prelungesc sau devin insuportabile, vei scăpa de ele cu ajutorul specialiștilor de la fiziolife.ro. Același lucru este valabil și în cazul în care te accidentezi, pentru că mulți începători sunt predispuși la accidentări în sesiunile de alergat.
4.Ia măsuri de prevenire a accidentărilor
Cele mai multe accidente se pot întâmpla din cauza faptului că nu îți încălzești corpul și îl suprasoliciti în mod incorect, că nu te hidratezi suficient sau pentru că nu îți lași corpul să se răcească după antrenament.
Aceste lucruri sunt doar câteva dintre acele cauze care pot duce la accidentări, de la forme ușoare, precum crampe sau probleme mult mai grave precum rupturi de muschi.
5.Alternează sesiunile de antrenament
Una dintre cele mai frecvente greșeli care te vor face să renunți foarte repede la noul tău obicei, este să îți creezi o rutină. Rutina, este perfectă pentru cei care sunt deja, obișnuiți cu astfel de antrenamente.
Pentru, a te asigura că nu te vei plictisi repede, și că nu vei abandona alergatul, alternează sesiunile de antrenamente, de la alergat pe bandă, la alergat în parcuri, în pantă, în reprize.
De asemenea poți alterna inclusiv stilul de alergat. Alege rezistență iar ulterior viteza, pentru că nu le vei putea face concomitent.
[…] O dată cu vremea caldă, alergatul devine una dintre activitățile preferate de mulți oameni, în special pentru a slăbi sau a se tonifia. Alergatul are foarte multe beneficii pentru sănătate, precum îmbunătățește circulația sângelui, ajută la oxigenarea creierului, dar îți oferă și o stare de bine fizică și mentală extraordinară. Dacă nu obișnuiești să alergi, alergatul, unul dintre cele mai comune sporturi din lume, poate provoca anumite probleme de sănătate, dacă nu este făcut corect. Mulți începători comit aceste greșeli atunci când aleargă. » Mai multe detalii […]