Sursa: Vivre
Link poză: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1H5Md4a5WbgToy4KqyNLN5jzI4AO2X6Dt
Casa este cel mai drag loc pentru fiecare dintre noi, iar posibilitatea de a avea o grădină amenajată reprezintă o șansă excelentă de a crea o oază de relaxare. Indiferent de cât de mică sau de mare este grădina, se pot aplica câteva idei practice pentru transformarea ei într-un decor interesant și atractiv. Cum anume? Rândurile de mai jos prezintă topul celor mai utile idei de amenajare a grădinii.
Mobilierul pentru exterior facilitează relaxarea
Un mobilier adecvat permite utilizarea spațiului exterior la potențialul maxim pentru relaxare și distracție. Așadar, alegerea unui design potrivit și de calitate este punctul de pornire în aventura amenajării unei grădini. Avantajele tehnologiei moderne permit verificarea online a propunerilor din domeniu, unde poți găsi, de exemplu, o paletă impresionantă de oferte ce sunt disponibile la un click distanță, pe https://www.vivre.ro/s-884/mobilier-exterior.
Pentru momente relaxante în intimitatea grădinii personale, specialiștii recomandă ca masa și scaunele să fie alese astfel încât să permită întregii familii și prietenilor să poată sta împreună. Cu alte cuvinte, masa e bine să fie mare (chiar extensibilă), dar și solidă, pentru a permite o utilizare confortabilă, iar scaunele sau fotoliile să fie confortabile și compacte. Ca material, lemnul este o alegere excelentă. De asemenea, structurile de metal excelează prin soliditatea designului și prin rezistența deosebită la intemperii. Opțiunile mai ieftine pot fi obiecte de mobilier din material plastic, ușor de stocat și suficient de rezistente în timp.
Pe terasă își mai poate găsi locul o canapea de exterior, alegerea perfectă pentru un colț de relaxare ferit de ploaie, în timp ce în grădină o bancă din lemn sau un balansoar ar fi completarea perfectă. Pentru a beneficia de un bronz natural sau chiar de odihna de după-amiază, șezlongurile pentru exterior sunt o alegere excelentă – pot fi stocate convenabil sau instalate după bunul plac, oriunde pe spațiul verde.
Accesoriile și ornamentele oferă un plus de personalitate
Decorațiunile de grădină au darul de a transforma un spațiu banal într-un colț de natură idilic, unde diferite obiecte și plante ornamentale ajung să creeze o atmosferă de poveste. În completarea acestora, poți instala căsuțe și hrănitoare pentru păsări – în copaci sau pomi fructiferi, ori pe structurile înalte. Realizate din lemn, în calitate de elemente utile și estetice deopotrivă, asemenea ornamente se integrează perfect într-un decor în aer liber.
Unul dintre accesoriile favorite ale oricărui proprietar de grădină poate fi instalat chiar și în grădinile de dimensiuni reduse, este vorba despre fântâna arteziană. Aceasta poate fi realizată din materiale ce imită diferite tipuri de rocă, are o structură complexă și un colorit viu, astfel că este un element spectaculos în amenajările peisagistice.
Lumina face diferența
Iluminatul în grădină are un dublu scop: pune în valoare frumusețea designului exterior și este un factor descurajant pentru oaspeții nepoftiți, mai ales dacă vine în completarea unui sistem integrat de monitorizare audio-video și de alarmare.
Opțiunile de lumină artificială în grădină pot include atât lămpi și proiectoare LED, răspândite uniform pe întreaga suprafață a grădinii, cât și lămpi solare, menite să pună în evidență anumite detalii sau să aducă o completare a jocului de lumini. Aleile și terasa pot fi luminate cu ajutorul unor torțe sau cu felinare de diferite forme și dimensiuni – o completare ideală a peisajului.
Suporturi și ghivece, ideale pentru florile preferate
Pentru iubitorii de natură, florile sunt cel mai potrivit accesoriu într-o grădină. Cea mai bună alegere sunt ghivecele și suporturile realizate special pentru spațiile disponibile în curte și pe terasă.
Ghivecele pentru flori sunt disponibile într-o varietate foarte mare de forme, modele, materiale și înfrumusețează zona unde sunt amplasate. Suporturile și ghivecele pot fi instalate pe orice structură, gard sau chiar pe zidul locuinței, oferind o flexibilitate maximă în alegerea elementelor decorative.
Grădina din spatele casei poate fi un adevărat paradis verde, iar pentru a trăi într-o asemenea ambianță nu este necesară o investiție foarte mare, însă trebuie răbdare, organizare și atenție la detalii. Ideal este să ai viziunea a ceea ce dorești să devină grădina și să realizezi un proiect de amenajare exterioară prin care să-ți transformi visul în realitate.