Securitatea într-un atelier – Cum știi că ești protejat împotriva accidentelor

Ai putea fi vreodată sigur că ești în siguranță atunci când efectuezi manevre periculoase cu unelte și scule grele? Cum știi că ești în afara oricărui pericol atunci când folosești un flex sau ai în mână o unealtă foarte puternică? Ei bine, scopul nostru de astăzi este să te ajutăm să înțelegi ce înseamnă securitatea într-un spațiul de lucru sau al unui atelier de bricolaj în toată regula. Unele dintre rigurozitățile de siguranță dintr-un atelier sunt impuse prin lege, în timp ce altele sunt mai mult sau mai puțin necesare doar pentru ca tu să fii sigur pe tine și să îți poți face treaba.

Este imperios necesar să fii în siguranță

Nu doar pentru că îți oferă încredere și o putere de concentrare mai mare, dar și pentru că siguranța persoanei tale contează mai mult decât orice atunci când ai prieteni și familie care se gândesc și țin la tine. Pentru ei este mai mult decât important să le poți promite că ai grijă de tine și de modul în care folosești un generator curent diesel de exemplu. Pentru binele tău și al tuturor celor din jurul tău, fii mereu în siguranță atunci când urmează să execuți lucrări ce ar putea pune starea sănătății tale în pericol.

Ce echipament de protecție să folosești

Doar un scurt drum la magazinul de bricolaj din orașul tău îți va dezvălui că sunt zeci sau poate chiar sute de produse și modalități prin care te poți proteja împotriva riscurilor de accidentare. Multe dintre ele sunt foarte eficiente, în timp ce altele au aplicabilități îndoielnice. Ceea ce este mai important decât să cumperi tot felul de echipamente este să știi exact care sunt riscurile la care te expui și care sunt cele mai bune soluții de protecție pe care trebuie să le folosești, ce diminuează riscul de accidente pe cât de mult posibil.

 

  • Încălțăminte securizată cu metal – Dacă nu știai deja, există încălțăminte specială, securizată și întărită cu aliaje de metal, pentru toți cei care ridică obiecte grele sau lucrează cu lucruri care ar putea vătăma picioarele.
  • Ochelari de Protecție – Foarte utili și necesari pentru majoritatea celor care execută lucrări de mentenanță. Sudorii, tâmplarii, vopsitorii și mulți alți muncitori calificați au nevoie să poarte acești ochelari de protecție deoarece foarte multe substanțe și obiecte pot intra în contact cu ochii, mai ales pentru că ne folosim de ochi la fiecare pas pe care îl facem în atelier.
  • Mănuși – Nu, nu sunt folosite pentru protecția împotriva pisicilor, dar pot deveni foarte utile atunci când lucrezi cu sârmă de legat fier, obiecte ascuțite, fierbinți sau care ar putea avea efecte nedorite asupra pielii.

După cum vezi, aceste trei tipuri de echipament de protecție sunt dedicate extremităților corpului, cele care sunt cel mai mult implicate în activitate și care sunt folosite în tandem indiferent de proiect. Alege să rămâi protejat în fiecare moment și nu lăsa garda jos, chiar dacă ești foarte sigur pe tine!

One Thought to “Securitatea într-un atelier – Cum știi că ești protejat împotriva accidentelor”

  1. […] Ai putea fi vreodată sigur că ești în siguranță atunci când efectuezi manevre periculoase cu unelte și scule grele? Cum știi că ești în afara oricărui pericol atunci când folosești un flex sau ai în mână o unealtă foarte puternică? Ei bine, scopul nostru de astăzi este să te ajutăm să înțelegi ce înseamnă securitatea într-un spațiul de lucru sau al unui atelier de bricolaj în toată regula. Unele dintre rigurozitățile de siguranță dintr-un atelier sunt impuse prin lege, în timp ce altele sunt mai mult sau mai puțin necesare…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.