Sursă foto: happyart
Un copil este cel mai frumos dar pe care îl poate primi o femeie, o familie. Un dar extraordinar pe care trebuie să-l prețuim și să-i creăm toate condițiile pentru o dezvoltare armonioasă din punct de vedere cognitiv, mental și emoțional.
Nevoile unui copil sunt speciale. Încă din primii ani de viață trebuie să-l stimulăm, să-l motivăm și să-l încurajăm prin diferite modalități să se dezvolte pentru a avea un parcurs existențial cât mai neted și plăcut.
O modalitate perfectă prin care îi poți dezvolta abilitățile cognitive care-l vor ajuta atât în copilărie, cât și în viața adultă, este antrenarea în tot soiul de activități.
O activitate interesantă și captivantă poate fi realizarea de puzzle-uri.
Ce rol are un puzzle în dezvoltarea cognitivă a unui copil?
Un puzzle poate ajuta prin dezvoltarea abilităților cognitive, cum ar fi gândirea logică, imaginația, atenția, concentrarea și memoria.
Puzzle-urile au fost folosite de mult timp ca instrument educațional pentru a ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile cognitive. Acestea oferă o varietate de beneficii pentru dezvoltarea cognitivă a unui copil, imaginației, a gândirii logice, atenției, concentrării și memoriei.
Un alt rol extraordinar pe care un puzzle îl poate juca este eliberarea de stres, atât în cazul copiilor, și mai ales la un adult.
Poate crește încrederea în propriile abilități, pentru că pe măsură ce este rezolvată provocarea, un copil devine conștient de forțele sale cognitive.
Poate fi, de asemenea, o activitate distractivă și relaxantă pe care o puteți realiza împreună, ca familie, având și rol de consolidare a relației dintre membrii acesteia.
Gândirea logică este una dintre cele mai importante abilități cognitive pe care un puzzle o poate dezvolta la un copil. Puzzle-urile îl provoacă pe cel mic să gândească logic pentru a găsi cea mai bună modalitate de a potrivi diferite piese împreună. Acest lucru îl poate ajuta să înțeleagă conceptul de relații și să-l aplice în viața reală.
Iată ce rol fascinant poate avea acest joc incredibil!
Atenția și concentrarea sunt alte aspecte importante ale dezvoltării cognitive pe care puzzle-urile le pot îmbunătăți, fiindcă determină copilul să se concentreze asupra task-ului, astfel încât să facă asocieri și să alăture piesele care se potrivesc.
Și memoria vizuală se îmbunătățește dacă exersați frecvent acest joc fabulos, pentru că te provoacă să-ți amintești cum arată diferite piese și unde ar trebui să le potrivești.
Mai mult de atât. Puzzle-urile reprezintă o modalitate excelentă de a îmbunătăți încrederea în sine a unui copil, pentru că rezolvarea unei provocări poate ajuta un copil să se simtă încrezător în abilitățile sale și să înțeleagă că poate rezolva probleme dificile.
Îl poate ajuta să devină răbdător, o calitate absolut esențială la orice vârstă.
În concluzie, puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile cognitive. Acestea oferă o varietate de beneficii.
Este important să oferi copiilor diferite tipuri de puzzle-uri, care să se potrivească vârstei și intereselor lor, pentru a le oferi o experiență variată și stimulatoare. Un puzzle mecanic 3D, sub diferite forme, precum un oraș scăldat în culori, un telescop, un jeep de armată, cutie muzicală sau Turnul Eiffel, poate fi o adevărată lecție de cultură generală, dar și una distractivă.
Acestea sunt un instrument valoros în dezvoltarea cognitivă a copiilor și ar trebui să fie considerate ca o opțiune educațională eficientă.
Contribuie la dezvoltarea uimitoare a copilului tău! Ajută-l să câștige încrederea în el și să poată face față perioadelor dificile ale vieții!
Un pas mic acum pentru un viitor mare!
[…] Sursă foto: happyart Un copil este cel mai frumos dar pe care îl poate primi o femeie, o familie. Un dar extraordinar pe care trebuie să-l prețuim și să-i creăm toate condițiile pentru o dezvoltare armonioasă din punct de vedere cognitiv, mental și emoțional. Nevoile unui copil sunt speciale. Încă din primii ani de viață trebuie să-l stimulăm, să-l motivăm și să-l încurajăm prin diferite modalități să se dezvolte pentru a avea un parcurs existențial cât mai neted și plăcut. O modalitate perfectă prin care îi poți dezvolta abilitățile cognitive… Citeste mai mult […]