De obicei, parfumurile arăbești au în compoziție uleiuri esențiale pure, cunoscute sub denumirea de „ Ittar” sau „ Attar”. Având în vedere faptul că țările arabe sunt islamice, parfumurile arăbești nu conțin alcool.
De obicei, parfumurile arăbești au în compoziție uleiuri esențiale pure, cunoscute sub denumirea de „ Ittar” sau „ Attar”. Având în vedere faptul că țările arabe sunt islamice, parfumurile arăbești nu conțin alcool.
În schimb, parfumeria orientală ne răsfață simțurile cu ingrediente extrem de prețioase precum Oud, iasomie, lemn de santal, mosc și chihlimbar, utilizate pentru a crea creații olfactive unice și intense. Totodată, trandafirul de Taif și tămâia joacă un rol la fel de important în procesul de creare a parfumurilor arăbești.
Pe lângă uleiurile Attar, uleiul esențial (cunoscut sub numele de „dukhun” sau „bakhoor”), tămâia, așchiile de lemn de oud parfumat (oud muattar) și așchiile de oud pur sunt foarte căutate de poporul arab.
Tipuri de parfumuri arăbești
În parfumurile arăbești se regăsesc puține esențe, însă de clasă regală, care le ridică pe poziții cu totul speciale în piața mondială de parfumerie. Și, evident, au un preț mai ridicat decât altele. Parfumurile arăbești adevărate vin cu un preț mai mare decât cel întâlnit la alte categorii, iar dacă nu le-ai încercat pe ale noastre până acum, iată câteva lucruri de luat în seamă înainte de o primă achiziționare.
- Oudul
Oud, sau Oudh, una dintre cele mai prețioase substanțe de parfumerie din lume, provine din lemnul copacilor de agar (Aquilaria) care cresc mai ales în regiunile din Asia de Sud-Est. Arborele „infectat” de un anumit tip de mucegai răspunde secretând o substanță rășinoasă prețioasă, întunecată și parfumată: oud-ul. Atât lemnul închis „infectat”, cât și rășina, sunt cunoscute sub această denumire. Ingredient foarte căutat în industria parfumeriei, Oudul are un miros ce poate fi descris ca fiind lemnos, cald, de piele, animalic.
- Trandafirul
Cu o istorie memorabilă, o poziție geografică unică, o cultură tradițională și atmosferă fermecătoare, orașul Taif din Arabia Saudită, considerat un prețios paradis, este renumit pentru cultivarea trandafirilor de cea mai bună calitate din lume. Trandafirii Taif au un miros fin, sofisticat și puternic în același timp, iar uleiul esențial obținut este considerat, în lumea islamică, cel mai bun ulei de trandafiri din lume.
- Şofranul
Despre pistilurile de șofran este cunoscut faptul că sunt una dintre cele mai scumpe plante din lume. Este întâlnit, îndeosebi, în zonele din Asia de Sud-Est, dar și în Italia. Şofranul este o plantă aromată, cunoscut sub denumirea de „regele condimentelor” sau „aurul roșu”. Utilizat pe scară largă în prepararea de medicamente, parfumuri și produse cosmetice, şofranul are o mare însemnătate și în ceea ce privește colorarea și gătitul.
- Moscul
Folosit din cele mai vechi timpuri ca fixator scump și popular pentru parfumuri, moscul este, în realitate, o secreție glandulară de cerb mosc care se găsește de obicei în India, China, Afganistan, Pakistan, Tibet și Siberia. Moscul este o substanță extrem de rară, odinioară recoltată prin colectarea păstăilor de mușchi lăsate în mod natural de căprioare; în prezent, însă, el poate fi obținut doar prin uciderea caprioarelor masculi mature. Mirosul este diferit, complex, și nu poate fi egalat de niciun alt ingredient. Moscul poate fi descris ca pamântesc, animal, lemnos, asemănător cu mirosul pielii de bebeluș.
- Chihlimbarul
Termenul „chihlimbar”, provenit din cuvântul arab „anbar”, face referire la chihlimbarul cunoscut drept un material ceros sau solid, derivat din cașalot. Parfumierii din întreaga lume apreciază Ambergrisul. Chihlimbarul are rol de fixator în producția de parfumuri de înaltă calitate, la mare cerere pe piața globală a parfumurilor. Piața globală are o varietate de parfumuri de chihlimbar arăbesc, însă acesta este înlocuit, practic, peste tot, de surogaţii săi sintetici.
- Bakhoor
Respectat în mod tradițional în culturile arabe, Bakhoor sunt așchii de lemn înmuiate într-un ulei aromat și amestecate cu alte ingrediente naturale. Arabii îl ard și trec între oaspeți pentru a-și parfuma hainele, mâinile și părul.
Poți cumpăra parfumuri arăbești cu uleiuri esențiale deosebite din magazinul nostru online, pentru orice ocazie și sezon, compuse din note orientale populare la nivel mondial.
[…] De obicei, parfumurile arăbești au în compoziție uleiuri esențiale pure, cunoscute sub denumirea de „ Ittar” sau „ Attar”. Având în vedere faptul că țările arabe sunt islamice, parfumurile arăbești nu conțin alcool. De obicei, parfumurile arăbești au în compoziție uleiuri esențiale pure, cunoscute sub denumirea de „ Ittar” sau „ Attar”. Având în vedere faptul că țările arabe sunt islamice, parfumurile arăbești nu conțin alcool. În schimb, parfumeria orientală ne răsfață simțurile cu ingrediente extrem de prețioase precum Oud, iasomie, lemn de santal, mosc și chihlimbar, utilizate pentru a… Citeste mai mult […]