De ce clachează de obicei tinerii în fața examenului auto?

Primele zile la școala de șoferi sunt o adevărată încântare. Dar odată ce se apropie examenul auto, tinerii neexperimentați încep să-și facă o mulțime de griji. Mulți clachează propriu-zis din cauza emoțiilor, reacționând involuntar sau temător când trebuie să răspundă la chestionarele auto din cadrul probei teoretice sau la proba traseului.

Iată câteva dintre principalele motive care îi împiedică să-și atingă țelul și care intervin în ceea ce privește șansele de succes al oricărui tânăr spre a-și obține permisul de conducere.

Nu gândesc rațional

Odată instalată senzația de panică, devine tot mai dificil să se controleze la o vârstă fragedă în care abia încep adevăratele provocări, școala de șoferi făcând parte cu seamă din seria experiențelor asociate maturității. Apar tot felul de gânduri înainte și în timpul probelor, iar acest lucru nu face decât să îngreuneze și mai mult situația.

Important este ca imaginația să fie ținută în frâu, iar energiile trebuie să se concentreze pe abilitățile necesare pentru a deveni un bun șofer.

Nu au suficient de multă încredere în ei

Încrederea de sine e o altă problemă cu care se confruntă tinerii ce vor să obțină permisul conducere. Unii încep a-și schimba personalitatea în momentul în care se văd pe scaunul şoferului la proba practică, ori în fața PC-ului, la cea teoretică.

Dacă obținerea permisului este cu adevărat o prioritate, fără niciun pic de jenă ar trebui ca tinerii să profite de încrederea pe care o au în ei în mod obișnuit și să o transforme într-o sursă de energie pentru a-și împlini visul.

Sunt descurajați de cei din jur

Oricine are în preajmă cel puțin o persoană invidioasă sau cu energie negativă care va pune în față posibilitatea de eșec. De aceea, uneori e o alegere perfectă ca înscrierea la școala de șoferi să rămână un aspect confidențial, ba chiar și ziua examenelor.

În acest fel nu există riscul ca starea de spirit să fie afectată și atenția se poate orienta către completarea de chestionare drpciv categoria B, pe efectuarea a cât mai multor ședințe de condus și tot ceea ce mai este necesar pentru a transforma șofatul într-o adevărată performanță.

Se intimidează de prezența polițistului

Cu fiecare examen auto, una dintre cele mai mari temeri ale tinerilor este chiar prezența polițistului deliberat să asiste la efectuarea traseului. Trebuie înțeles faptul că organul legii are obligația de a se asigura și în 2023 că orice nou absolvent al școlii auto va fi un șofer atent, responsabil, care se îngrijește de sine și respectă dreptul celorlalți participanți la trafic, dar și al pietonilor.

Prin urmare, scopul nu e nicicum acela de a respinge candidații din diferite alte motive false care circulă peste tot în comunitate. Atunci când există cunoștințele necesare și încredere de sine, șansele dobandirii permisului auto cresc la 99,9%.

Realizează că au tratat școala sau seria de chestionare auto cu superficialitate

Primele săptămâni de școală par floare la ureche. Dar pe măsură ce se apropie data la care trebuie susținută sala, dar și traseul care se efectuează la mult timp proba teoretică, lucrurile încep să devină tot mai serioase.

Specialistii de la www.I-drpciv.ro recomandă ca orice aspect legat de școală, testele drpciv, întrevederile cu instructorul auto etc. să nu fie trebuie tratate superficial sau cu minim de importanță. Între ele există o relație strânsă de co-dependenţă și sunt menite să ajute, nicidecum să încurce. Într-adevăr, unele noțiuni vor fi mai dificile, altele mai ușoare.

Dar cu exercițiu nu există lucru care nu poate fi însușit. La nevoie sunt binevenite ședințele extra de condus mai ales dacă a trecut o perioadă semnificativă de la finalizarea școlii și/sau de la absolvirea sălii.

 

3 Thoughts to “De ce clachează de obicei tinerii în fața examenului auto?”

  1. […] Primele zile la școala de șoferi sunt o adevărată încântare. Dar odată ce se apropie examenul auto, tinerii neexperimentați încep să-și facă o mulțime de griji. Mulți clachează propriu-zis din cauza emoțiilor, reacționând involuntar sau temător când trebuie să răspundă la chestionarele auto din cadrul probei teoretice sau la proba traseului. Iată câteva dintre principalele motive care îi împiedică să-și atingă țelul și care intervin în ceea ce privește șansele de succes al oricărui tânăr spre a-și obține permisul de conducere. Nu gândesc rațional Odată instalată senzația de panică, devine… Citeste mai mult […]

  2. […] Primele zile la școala de șoferi sunt o adevărată încântare. Dar odată ce se apropie examenul auto, tinerii neexperimentați încep să-și facă o mulțime de griji. Mulți clachează propriu-zis din cauza emoțiilor, reacționând involuntar sau temător când trebuie să răspundă la chestionarele auto din cadrul probei teoretice sau la proba traseului. Iată câteva dintre principalele motive care îi împiedică să-și atingă țelul și care intervin în ceea ce privește șansele de succes al oricărui tânăr spre a-și obține permisul de conducere. Nu gândesc rațional Odată instalată senzația de panică,  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.