Cum alegi o lenjerie de calitate? Iată criteriile de care să ții cont

Sursa foto: Unsplash.com

 

Alegerea lenjeriei de calitate este un subiect de dezbătut indiferent de sezon. Însă, dacă pe timp de vară bumbacul și orice tip de țesătură naturală sunt de bază, atunci când apare frigul e nevoie de protecție împotriva lui. Acesta este motivul pentru care iarna e indicat să optezi pentru lenjerie care să-ți ofere un plus de confort prin menținerea unei temperaturi constante la nivelul corpului. 

 

Ce este lenjeria termoactivă, când și cum e indicat să o folosești? Faptul că aceasta este destinată doar sportivilor profesioniști este un mit. Oricine își dorește să facă mișcare în aer liber, fie ea și o plimbare de jumătate de oră, o poate purta, iar explicația e simplă. 

 

Tricoul din bumbac, de exemplu, absoarbe transpirația emanată de corp și o reține, păstrând permanent senzația neplăcută de umezeală. Acesta este motivul pentru care lenjeria de corp pentru exterior trebuie să fie dintr-un material sintetic, precum poliuretan sau poliamidă, țesături ce permit uscarea rapidă, astfel încât umezeala să nu provoace disconfort pielii. Mai jos vei găsi câteva criterii de care să ții cont atunci când vrei să-ți alegi o lenjerie de calitate care să te protejeze de frig în sezonul rece.

Confortul

Un aspect esențial este felul în care arată lenjeria, cum este finisată, ce tip de cusături are și cât sunt de moi. Pentru că se află în contact direct cu pielea, ele te-ar putea jena dacă sunt prea dure. O variantă ar fi să optezi pentru variantele dintr-o singură bucată. 

 

De exemplu, o bluză termoactivă fără cusături pentru femei este ideală de purtat pe sub un hanorac atunci când e rost de ieșit în parc la alergat. Același tip de bluză poate fi utilizat și atunci când urmează să petreci destul timp în aer liber, la temperaturi scăzute, chiar dacă nu depui efort. Protecția împotriva frigului va fi garantată. 

Mobilitatea oferită

Dacă te îmbraci prea gros, acest lucru îți va crea disconfort și îți va limita mobilitatea. Nu doar atât, dar nici estetic nu vei avea de câștigat! Așa cum am menționat, principala caracteristică e lenjeriei termoactive este să te protejeze de frig, fără a fi nevoie să te îmbraci extrem de gros.

Mărimea potrivită

Poate cel mai important criteriu pentru ca lenjeria să-și facă treaba corespunzător este alegerea mărimii potrivite. Altfel spus, bluza termoactivă trebuie să se muleze perfect pe corp, pentru a asigura izolația termică. Modelul trebuie să fie strâns, însă confortabil în același timp. Optează pentru dimensiunile potrivite pentru o eficiență maximă împotriva frigului. 

Calitatea materialului

Fiind material sintetic, acesta trebuie să fie de calitate superioară, pentru a asigura confort pielii. Verifică țesătura, cusăturile și finisajele înainte de a achiziționa un astfel de produs. 

Diversitatea articolelor oferite

Pe lângă tricouri sau bluze cu mâneci lungi, care sunt cele mai populare produse în materie de lenjerie termoactive, există și alte articole pe care merită să le încerci. Șosete termoactive sau jambiere pentru bărbați, căciuli termoactive și bentițe menite să-ți protejeze urechile de frig și îngheț. De asemenea, colanții pentru femei sunt ideali de purtat mai ales în timpul mișcării în aer liber.

 

Așadar, alergi în parc, pleci în drumeție, mergi la munte, la schi sau pur și simplu ai destule treburi de făcut afară, în sezonul rece? Lenjeria termoactivă nu trebuie să lipsească din garderoba ta, pentru a o folosi ori de câte ori este nevoie. Un alt secret pentru a te proteja de frig iarna este să porți haine subțiri în straturi, în locul unei singure piese vestimentare sau două foarte groase.