Amenajarea bucătăriei mici: 5 trucuri utile

Sursa foto poate fi descărcată de aici.

Bucătăriile sunt spațiile unde ne petrecem o bună parte din timp, pregătind prânzul, luând masa, împărțind o cană de cafea alături de câteva idei cu prietenii și multe alte activități pe care nu le putem desfășura în orice altă încăpere din locuință. Dar, dacă ai o bucătărie mică, cum reușești să delimitezi fiecare colțișor, astfel încât să îți desfășori activitățile fără probleme? Iată 5 trucuri utile de amenajare a unui spațiu mic în bucătărie!

1. Elimină obiectele de care nu ai nevoie

Ai mai multe linguri de lemn, dar folosești doar două dintre ele? Sau aparatul de făcut smoothie îl folosești doar când vine cineva în vizită? Primul pas spre amenajarea unei bucătării mici constă în eliminarea obiectelor și electronicelor pe care nu le folosești în mod uzual. Întreabă-te ce și câte instrumente din bucătărie folosești frecvent, dacă nu zi de zi, și donează-le sau depozitează-le pe cele ineficiente. În acest fel, vei reuși să eliberezi un spațiu semnificativ de pe blatul din bucătărie sau de prin dulapuri.

2. Alege electrocasnice compacte, incorporabile

Atunci când nu ai mult spațiu la dispoziție în bucătărie, o soluție optimă este achiziționarea unor electrocasnice incorporabile care să poată fi integrate în spațiul dintre cabinete. Probabil acest pas va fi unul destul de costisitor, de aceea poți beneficia de programul de rate la Altex ca să îți achiziționezi toate electrocasnicele de care ai nevoie.

 

Un sfat în plus ar fi să te orientezi către electrocasnicele de dimensiuni mici, proporționale cu spațiul din bucătărie. De exemplu, poți alege o plită cu două ochiuri în locul unui aragaz tipic cu patru ochiuri, iar cuptorul să îl încorporezi în dulapurile din bucătărie.

3. Folosește culori deschise

Culorile joacă, de obicei, un rol important în impresia pe care o creează asupra unei încăperi. Ia în considerare vopsirea pereților bucătăriei în nuanțe deschise, plăcute, dar și cumpărarea sau recondiționarea cabinetelor în același spectru de culori. Poți folosi alb, gri deschis sau culori tip pastel, ușor fade. În același sens, iluminarea adecvată va ajuta la impresia de extindere a încăperii, așa că alege o lustră adecvată, compactă și un bec care emană lumină caldă.

4. Folosește uși de sticlă pentru cabinetele din bucătărie

Atunci când înlocuiești ușile dulapurilor din bucătărie cu unele din sticlă, aspectul încăperii se va simți instant mult mai spațios din punct de vedere vizual deoarece sticla permite acest aspect. Deși s-ar putea să ți se pară un stil bătrânesc de amenajare, mulți furnizori s-au specializat îndeajuns încât să facă sticla să se integreze în stilurile moderne și minimaliste de astăzi.

5. Utilizează cu înțelepciune tot spațiul disponibil

Fiecare colțișor din bucătărie reprezintă o oportunitate de amenajare, așa că dacă te confrunți cu problema unei bucătării de dimensiuni mici, trebuie să eviți irosirea spațiului disponibil. Asigură-te că utilizezi toată încăperea, de la podea până la tavan și toate colțurile camerei unde poți amplasa rafturi.

 

Ești pregătit să îți începi amenajarea bucătăriei mici? Ai la dispoziție cele mai comune trucuri pe care le poți folosi pentru a crea o impresie de spațialitate, astfel încât să te bucuri de toate activitățile uzuale din bucătărie!