Orice apă care curge în subsolul dvs. se va îndrepta către punctul cel mai de jos, motiv pentru care acesta este locul în care vă va fi cel mai utilă una sau mai multe pompe submersibile. Când apa intră în subsol, pompa o trage departe de fundație în sistemul de apă uzată și împiedică inundarea subsolului.
Multe pompe submersibile trebuie înlocuite la fiecare câțiva ani, specialiștii estimând speranța medie de viață a unei pompe submersibile la zece ani.
După cum sugerează și numele lor, multe pompe submersibile se așează în interiorul unui rezervor sau al unei gropi de colector. Sunt scufundate în timpul funcționării și au bariere de protecție care le fac impermeabile. Motoarele sunt mai puternice decât cele de tip piedestal, ceea ce le face potrivite pentru zonele cu inundații mai mari.
Pentru că stau într-un rezervor, multe pompe submersibile de bazin sunt silențioase. Apa amortizează sunetul motorului. De asemenea, nu vă stau în drum, când vine vorba de mutarea lucrurilor în subsol. Ele nu sunt la fel de predispuse la înfundare ca o pompă pe piedestal, dar, de obicei, au o durată de viață mai scurtă.
Semnele că este timpul să vă înlocuiți pompa submersibilă
Primul semn de avertizare este adesea o podea de subsol umedă. Pe lângă acest lucru, semnele de avertizare ale unei pompe submersibile care trebuie înlocuită includ:
1. Face zgomote ciudate
Sunetele provenite de la pompă pot indica piese uzate sau deteriorate. Dacă zgomotul motorului de la pompa dvs. este excesiv, motorul ar putea avea un rulment defect. Zgomotele de măcinat pot însemna un rotor blocat sau deteriorat al ventilatorului din partea inferioară care trage apa în pompă.
2. Vibrează excesiv când merge
Pompele care au aspirat resturi dure pot avea rotoarele îndoite sau deteriorate. Un rotor este ca o elice, cu excepția faptului că atrage lucrurile, în loc să propulseze ceva. Rotoarele sunt echilibrate pentru a minimiza uzura arborelui pe care se rotesc. Un rotor care este îndoit sau deteriorat va crea stres asupra arborelui. Oscilația creează zgomot și este un indicator al problemelor viitoare ale pompei.
3. Utilizarea rară a pompei
Similar cu bateriile de mașină, utilizarea limitată a unei pompe submersibile va reduce durata de valabilitate a acesteia. Testarea regulată a pompei între ploile abundente vă va oferi o indicație timpurie a oricăror probleme și va sprijini mecanismele din interiorul aparatului.
4. Funcționează tot timpul
Cauza principală pentru care pompele funcționează tot timpul este o problemă a comutatorului. Plutitorul este responsabil pentru funcționarea lină a comutatorului de pornire/oprire. Pompa se bazează atât pe mecanismul comutatorului, cât și pe mecanismul brațului plutitor pentru a funcționa. Problemele cu comutatorul pot apărea atunci când pompa se mișcă în interiorul bazinului, făcând flotorul ineficient sau când întrerupătorul își pierde conexiunea cu sursa de alimentare.
Dacă pompa dvs. de colector funcționează continuu fără motiv, este posibil să nu poată face față încărcăturii de apă și este posibil să doriți să luați în considerare înlocuirea acesteia.
5. Funcționează mult timp
Acest lucru înseamnă probabil că pompa dumneavoastră nu are suficienți cai putere, fie pentru volumul de apă pe care trebuie să-l manevreze, fie pentru distanța pe care trebuie să pompeze. Calcularea dimensiunii pompei de care aveți nevoie este o chestiune destul de complicată, care implică diametrele țevilor, coturile sau căile instalațiilor și dimensiunile rezervorului.
Determinarea dimensiunii pompei nu include doar volumul de apă pe care o va pompa, ci și țevile de scurgere și aspectul. Dacă pompa trebuie să împingă apa în sus pe corpuri sanitare verticale, va avea nevoie de mai multă putere pentru a combate gravitația. De asemenea, dacă există o mulțime de viraje și coturi, va fi necesară mai multă putere pentru a forța apa să treacă prin ele.
6. Rugina vizibilă
Urmele maro ar putea fi de la bornele bateriei corodate, dar uneori decolorarea se datorează bacteriilor. Denumite în mod obișnuit bacterii de fier din cauza culorii lor, acestea se hrănesc cu fierul din apă, provocând decolorarea și, în cazuri extreme, o substanță asemănătoare gelului care poate înfunda instalațiile sanitare, inclusiv pompa
.
Bacteriile de fier nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană, dar vor cauza probleme cu curgerea apei în sistemul dumneavoastră de drenaj.