Farmecul grădinii japoneze cucerește iubitorii de natură din toate colțurile lumii, impresionând prin frumusețea lor și efectul relaxant pe care îl au. Din fericire, ele pot fi amenajate aproape oriunde, indiferent de spațiu.
Un aspect important din amenajare curte de inspirație japoneză constă în alegerea plantelor. Acestea au o paletă de culori restrânsă, care întregește decorul asiatic atât de îndrăgit în peisagistică. În continuare îți prezentăm 5 plante potrivite pentru o grădină zen.
Azaleele de grădină
Azaleele încântă privirea cu rozul lor fermecător și pot fi plantate în grădinile japoneze. Ele sunt înflorite începând cu luna mai până la început de iunie, fiind perfecte pentru a începe vara cu o bogăție de culoare.
Dacă pământul din grădina ta este alcalin, folosește un substrat de acid și mulci, care le va oferi umiditate constantă. Iarna floarea necesită o atenție specială, deoarece este sensibilă la îngheț. În același timp, ea are nevoie de 2 luni de hibernare, pentru a reînflori. Odată ce aceste condiții sunt îndeplinite, azaleea poate fi una dintre atracțiile preferate din grădina ta japoneză.
Bambusul
Simbol al norocului și nelipsit din decorul japonez, bambusul poate fi utilizat ca plantă decorativă sau paravan de protecție. Ai grijă să îi asiguri un drenaj corespunzător, dar și să eviți îngrășământul în exces, care îi afectează creșterea.
În ceea ce privește temperaturile suportate, acesta le preferă pe cele cuprinse între 18 și 35 de grade Celsius. În plus, el tolerează bine și zonele slab luminate, fiind de dorit însă poziționarea lui în spații luminoase, pentru a crește mai mult.
Arțarul japonez
Disponibil într-o varietate de soiuri, cu forme, frunze și culori diferite, arțarul japonez se încadrează perfect în decorul unei grădini japoneze. Frunzele lui roșii-purpurii capătă nuanțe încântătoare de galben și roșu-violet, iar florile discrete pot fi admirate primăvara.
Plantează-l în zone cu lumină moderate, deoarece prea mult soare afectează frunzele, în timp ce prea puțin îi va reduce coloritul. Cât despre sol, arțarul japonez îl preferă pe cel afânat, cu un drenaj corespunzător.
Bujorul
Grădinile cu bujori sunt deosebit de frumoase, prin coloritul viu al acestor flori și mireasma delicată. Din fericire, ele se plantează și se îngrijesc ușor, fiind disponibile în variante pitice, de aproximativ 35 de centimetri, dar și în variante mai înalte, de 90 de centimetri.
Perioada de înflorire a bujorilor este cuprinsă între aprilie-mai, dar uneori își pot menține înfloritul până în luna iunie. Dată fiind varietatea de culori, poți opta pentru nuanțe de alb, roșu, galben, roz, violet, purpuriu sau bicolore.
Crinul de toamnă
Dacă îți dorești flori în grădina japoneză în perioada iulie-septembrie, atunci poți opta pentru crinul de toamnă. Acesta poate avea culorile albe, lila, sau mov, de forma unor clopoței, fiind o floare rezistentă, care poate crește în același loc chiar și vreme de un deceniu.
Totodată, el se poate dezvolta și în locuri însorite. Cea mai potrivită perioadă de plantare este la sfârșitul lunii august, iar transplantarea se poate realiza primăvara.
Toate aceste 5 flori pot fi perfecte pentru grădina ta japoneză. Plantate individual sau ca parte a unui decor, ele creează o atmosferă zen ideală pentru a te refugia, departe de agitația orașului.
[…] Farmecul grădinii japoneze cucerește iubitorii de natură din toate colțurile lumii, impresionând prin frumusețea lor și efectul relaxant pe care îl au. Din fericire, ele pot fi amenajate aproape oriunde, indiferent de spațiu. Un aspect important din amenajare curte de inspirație japoneză constă în alegerea plantelor. Acestea au o paletă de culori restrânsă, care întregește decorul asiatic atât de îndrăgit în peisagistică. În continuare îți prezentăm 5 plante potrivite pentru o grădină zen. Azaleele de grădină Azaleele încântă privirea cu rozul lor fermecător și pot fi plantate în grădinile japoneze.… Citeste mai mult […]