Filonas Chis cere bani de la Guvern pentru drumurile Salajului

Filonas Chis cere bani de la Guvern pentru drumurile SalajuluiPrima intalnire cu presa a deputatului PSD, Filonas Chis, de la reluarea sesiunii parlamentare, s-a consumat ieri. Astfel, cum era de asteptat, deputatul salajean a facut cateva precizari pe marginea activitatii parlamentare, pe care a definit-o ca fiind una ce se desfasoara sub auspicii bune, in pofida tensiunilor existente intre partidele aflate in cadrul Coalitiei aflate la guvernare. In acelasi context, Chis subliniaza faptul ca, in aceasta perioada, agenda parlamentara este incarcata de legile privind integrarea Romaniei in UE: In esenta, agenda noastra are ca prioritate dezbaterea legilor integrarii.

Referindu-se la demersurile pe care le face pentru electoratul salajean, Filonas Chis sustine ca intentioneaza sa aduca modificari serioase la Legea pensiilor, si prin prisma faptului ca stie cu ce se mananca acest domeniu, a tinut sa sublinieze parlamentarul: In ceea ce ma priveste, in aceasta perioada, lucrez la un Proiect de modificare a Legii Pensiilor. In acest sens, am avut si cateva consultari cu actuala conducere a Casei Judetene de Pensii Salaj. Din punctul meu de vedere, si nu numai, acest act normativ trebuie sa suporte cateva modificari. In esenta, voi propune cresterea valorii punctului de pensie cu 45-50 de procente din salariul mediu brut pe economie, astfel incat pensiile sa creasca, de la 1 ianuarie 2007, cu 15-20 la suta.

Pe de alta parte, Filonas Chis face cunoscut faptul ca, intr-una din zilele urmatoare, va face o interpelare in plenul Camerei Deputatilor, adresata ministrului Transporturilor: Ii voi cere ministrului sprijin financiar in vederea repararii si intretinerii a cel putin 300 de kilometri de drum, care, azi, arata in stare jalnica.

Leave a Comment