Ca de fiecare dată , această sărbătoare a orașului de sub Măgura a dovedit, o dată în plus frumusețea și spiritul cald specifice șimleuanilor. Veniți din toate colțurile țării, dar și de peste hotare, cei care au participat la „Zilele Orașului” dar și la Festivalul internațional de folclor „La Fântâna Dorului”, au trăit bucuria și atmosfera autentică de sărbătoare, oferită deopotrivă de edili, de artiștii invitați, și nu în ultimul rând, de locuitorii acestui oraș, recunoscuți pentru ospitalitatea lor. La Șimleu, zilele dedicate acestor sărbători, muzica, portul popular, dansul și buna dispoziție, au făcut „legea” timp de trei zile.
Sărbătoarea muzicii, dansului și portului popular, a adus în fața celor care au ales să petreacă alături de șimleuani, ansambluri folclorice, soliști consacrați dar și cântăreți și dansatori aflați la începutul carierei, aceștia reușind, fiecare în stilul propriu, să dea o lumină deosebită acestui frestival. Printre participanți, s-au numărat Ansamblul „Codrulețul” din Cehu Silvaniei, , „Codrișorul” din Maramureș, ansamblul gazdă „Barcăul” din Șimleu Silvaniei, „Șatra” din Pustă Vale, „Crenguța” din Brăila, „Poiana” din Poiana Blenchii, „Moștenitorii” din Chișinău, „Mugurii codrului” din Băița de sub Codru, „Dor clujean” din Cluj-Napoca, „Floare de colț” din Oradea, „Tradiții din Chioar” din Valea Chioarului. Alături de ei au participat și ansambluri și soliști din alte județe dar și din străinătate.
Nici iubitorii altor genuri de muzică nu au fost uitați, legendara formație Iris, trupele Talisman și Silvania Rock, au încins atmosfera și au oferit recitaluri în zilele acestui sfârșit de săptămână în care, vedetele incontestabile au fost, de departe, șimleuanii, care au reușit să impresioneze prin organizare și ospitalitate. Nu au lipsit nici micii comercianți, care au adus cu ei obiecte și produse dintre cele mai diverse, s-a mâncat și s-a băut pe săturate, pentru că suntem români și fără asta chiar nu se poate, însă totul s-a desfășurat în condiții normale, fără evenimente neplăcute. Focul de artificii, un moment așteptat de cei mari dar mai ales de cei mici, a încheiat, cum nu se putea mai frumos, aceste sărbători, luminând cerul și Măgura Șimleului, să se știe până departe că bucuria și spiritul frumos, sunt „la ele acasă” în Șimleu.
frumos!
Daca s ar face dezinsectie ar fi cel mai frumos