Salubrizarea sălăjeană, pe mâna austriecilor
Consiliul Judeţean Sălaj a finalizat procedura de concesionare a gestiunii serviciului public judeţean de salubrizare, realizat pe parcursul ultimilor ani printr-o finanţare majoritar europeană, în valoare de peste 30 de milioane de euro.
Firmele ce se vor implica în această activitate de importanţă majoră pentu sălăjeni, sunt Brantner Servicii Ecologice SA, subsidiara din Cluj Napoca a Brantner Group Austria şi Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL. Asocierea celor două a fost dealtfel şi singurul ofertant în urma anunţului postat prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice de Consiliului Judeţean (CJ).
Proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterilor şi aprobat în şedinţa CJ care a avut loc la finalul săptămânii trecute. Potrivit documentului, asocierea se va ocupa de gestiunea serviciului public de management şi operare al centrului de management integrat al deşeurilor aflat la Dobrin, de managementul şi de operarea staţiilor de transfer de la Crasna, Surduc şi Sînmihaiu Almaşului, de transportul deşeurilor de la staţiile de transfer la depozitul de la Dobrin, de monitorizarea celor patru depozite neconforme închise (Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei, Jibou şi, în curând, Crişeni), dar şi de managementul şi de operarea drumurilor de acces către centrul de management integrat al deşeurilor de la Dobrin şi către cele trei staţii de transfer. Contractul se încheie cu o durată de 15 ani, asocierea urmând să plătească anual Consiliului Judeţean, cu titlu de redevenţă, câte 892.990,13 lei, dar nu mai puţin de 10,9 la sută din valoarea veniturilor anuale. În schimb, asocierea va realiza venituri din ”taxarea” tuturor operatorilor care vor aduce deşeuri în staţiile de transfer ori la depozitul de la Dobrin, care va fi singurul care va funcţiona la nivelul judeţului. Astfel, pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată, asocierea va percepe, în primă fază, câte 58 de lei. 18 lei pe tonă este tariful pentru compostare, 52 de lei/tonă, pentru sortare, şi 53 de lei/tonă, pentru transfer. Aceste tarife care sigur vor suferi modificări, se vor oglindi şi în facturile pe care fiecare dintre noi le achităm lună de lună. Deşi conducerea judeţului nostru susţine că există şanse ca operatorii locali să nu crească, totuşi, preţurile, în ritmul în care aceste preţuri au crescut de-a lungul timpului, nu avem nicio garanţie că ele vor rămâne neschimbate pe viitor.
la ce nr. de telefon poti face sesizari la AVE? tot incerc sa dau de firma asta sa aflu cine repara ceea ce au stricat cei cu masina de gunoi, cad soferul nu a fost „atent” la întoarcerea cu spatele.
Stati linistiti, va rezolva securistul. Intr-un an va dubla pretul , pe modelul lui Capalnasiu. Deci o sa ne-o traga din doua parti.
Numarul de la AVE 0360 101477
Interesant de vazut cine este in spatele firmei cu care s-a asociat Brantner si atunci vom vedea cine a luat spaga
FOLLOW THE MONEY !