Eroii martiri ai Revoluţiei din ’89, omagiaţi la Zalău

Instituţia Prefectului Sălaj şi Asociaţia 21 Decembrie organizează luni, 22 decembrie, o serie de manifestări prilejuite de aniversarea Zilei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Activităţile aniversare vor fi realizate cu sprijinul Primăriei municipiului Zalău, Consiliului Judeţean Sălaj, cu participarea efectivelor de militari din cadrul MApN, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Manifestările vor avea loc la „Placa Comemorativă închinată Eroilor Martiri”, situată la intrarea în parcul din centrul municipiului Zalău.Evenimentul va fi deschis, la ora 10, prin intonarea imnului de stat, urmat de un moment de reculegere, oficierea slujbei religioase şi depuneri de jerbe şi coroane, pentru a aduce astfel un omagiu celor dispăruţi la Revoluţia din ’89.
Activităţile zilei de luni se vor muta, începând cu ora 10,30, în sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, unde, Ioan Bejinariu, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă va vorbi despre contextul naţional şi intenaţional al Revoluţiei Române, iar preotul Ioan Ghiurco, membru al Asociaţiei 21 Decembrie, despre Revoluţia Română în Sălaj.

One Thought to “Eroii martiri ai Revoluţiei din ’89, omagiaţi la Zalău”

  1. Zălăuan

    Dar în Sălaj nu a fost nicio revoluţie. Oare căt vei mai colporta minciuni, Ghiurco ?

Leave a Comment