Sub sloganul „de Fisc nu scapă nimeni” gradul de realizare al programului de încasări executat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj a ajuns la finalul lunii septembrie 2014 la 106,41 la sută, judeţul Sălaj aflându-se pe locul nouă la nivel naţional în ceea ce priveşte încasările colectate de Fisc.
Prezent vineri,17 octombrie, la şedinţa de Colegiu Prefectural, Laurenţiu Butiri, şeful Administraţiei fiscale sălăjene, a prezentat un raport cu privire la activitatea instituţiei pe care o coordonează. Astfel, până la finalul lunii septembrie a anului în curs, totalul veniturilor bugetare realizate a fost de 479,91 de milioane de lei, în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut cu 9,51 la sută. Astfel, din totalul încasat precizat, 47,35 de milioane de lei au fost recuperaţi de la diferiţi contribuabili ca urmare a aplicării măsurii de executare silită realizată prin: popriri asupra disponibilităţilor din conturi bancare, somaţii, popriri pe venituri inclusiv la terţi, valorificări sechestre bunuri mobile şi valorificări sechestre bunuri imobile.
Potrivit lui Butiri, o bună parte din încasările realizate în primele nouă luni ale anului în curs, în procent de peste 80 la sută, s-au datorat contribuabililor de bună credinţă care şi-au achitat în termen, din propria iniţiativă, obligaţiile fiscale faţă de stat.
Eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate în termen
Raportul fiscului sălăjean arată faptul că sute de contribuabili datori la stat, persoane fizice şi juridice, au solicitat eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale neachitate în termen. Astfel, până la finalul lunii septembrie la AJFPSălaj au fost înregistrate un număr de 345 de cereri de eşalonare, valoarea debitelor cuprinse în acestea fiind de 54,76 de milioane de lei, din care au fost aprobate 279 de cereri în valoare de 31,42 de milioane de lei. Potrivit lui Laurenţiu Butiri, în perioada ianuarie-septembrie, Inspecţia Fiscală din cadrul AJFP Sălaj a acţionat în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală pe domenii de risc. Din totalul acţiunilor de control efectuate în perioada de raportare inspectorii fiscali au constatat un număr de 35 cazuri pentru care s-au făcut sesizări către Parchet fiind constatate elemente ce pot întruni condiţii de infracţiune. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este de peste 56 de milioane lei. Tot ca urmare a acţiunilor întreprinse în perioada precizată, inspectorii din cadrul Inspecţiei Fiscale – AJFP Sălaj, s-a încasat în bugetul de stat suma de 5.195.523 de lei, reprezentând arierate, respectiv restanţe.
Fiscul anunţă control la avere!
Şeful fiscului sălăjean a precizat că în curând, ca urmare a unei măsuri care urmează să fie impusă la nivel naţional, se va trece şi la acţiuni de control privind verificarea averilor, iar cei care nu îşi vor „gestiona” bine veniturile pe care le declară fiscului, riscă să rămână fără bunuri mobile şi imobile. Mai exact „patrimoniul” contribuabilului va fi comparat cu veniturile realizate.
Sa ne suga Pu la cei doi din poza,la toti contribuabilii din Salaj pe care ii trateaza ca pe niste infractori.
nu este frumos!!!
La ANAF Zalău, camera 15 este un funcționar fiscal zelos, care trimite acasă somații de plată a 6 lei, deși ele au fost achitate la sursă. Dl. Crișan Dumitru tutuiește publicul, deși e funcționar public, și fumează în biroul plin de hârtii. Deși normele de pompeiri interzic fumatul în birou! Ce spune dl. Laurențiu Butiri? E admis așa ceva?
Domnule Butiri, acelasi lucru l-am constatat si eu, cred ca ar trebui sa luati masuri.
Da cu pacanelele cum mai sta?
Nu mai comentati pe dl Crisan ca sunt altii care beau mai mult si poate fac si altceva, sau poate au pacate mult mai costisitoare, dar ei sunt protejati….dar el mai si lucre…
dar platile ce aveti de facut …….. sistem de gunoi
Butiri e un pui de securist,care are un var securest,care il tine in functie de 14 ani.Cu un asa spate isi permite orice,inclusiv sa urle la angajati ca un descreierat.
-Traiasca SECU!