Comercianţii din întreg judeţul care îşi desfăşoară activitatea în piaţa agroalimentară din centrul oraşului, şi nu numai, îşi vor putea comercializa marfa în condiţii moderne. Peste aproximativ două săptămâni, mai exact la finalul lunii în curs, lucrările la hala agroalimentară din centrul urbei vor fi finalizate.
Potrivit unor informaţii furnizate de biroul de presă al Primăriei Municipiului Zalău, termenul de finalizare al contractului de lucrări este 31 octombrie 2014, iar spaţiile halei vor fi repartizate după recepţia şi predarea lucrării în administrarea Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) Zalău – administratorul pieţelor din urbe. Mult aşteptata lucrare pentru realizarea unei hale agroalimentare moderne, la standarde europene în centrul oraşului, a demarat în urmă cu mai bine de trei ani, în luna august 2011. Începutul lucrării a fost realizat de asocierea a trei societăţi, respectiv SC Copisa Constructora Pirenaica SA Barcelona, SC Consinit SRL Zalău şi SC Ianus SRL Zalău, în cadrul acordului de lucrări. Contractul cu aceasta a fost reziliat la începutul lunii februarie a anului trecut, pentru nerespectarea de către constructor a termenului contractual de finalizare a lucrărilor. În această perioadă au existat două întreruperi ale lucrărilor, în perioada sezonului rece, în iernile anilor 2011-2012 şi 2012-2013, iar în prezent lucrările sunt executate de societatea Aci Cluj SRL – a doua clasată în cadrul acordului cadru de lucrări. Valoare investiţiei privind realizarea lucrării halei agroalimentare este de 13.265.000 lei, iar finanţarea a fost asigurată printr-un credit contractat de către Primăria Municipiului Zalău, la CEC Bank şi din bugetul local.
Hala modernă, la standarde europene
Conform proiectului, viitorul complex agroalimentar din centrul oraşului este structurat pe două nivele, parter, respectiv etajul I. Astfel, la parter vor fi amenajate sectoare pentru producătorii agricoli cu peste 100 de locuri la mese pentru legume, fructe seminţe şi produse apicole – peste 580 de metri pătraţi; sector de lactate şi brânzeturi cu zece locuri la mese – 24 de metri pătraţi; sector ouă – circa 18 metri pătraţi; sector desfacere produse de patiserie,simigerie – 36 de metri pătraţi; sector flori cu standuri de flori pe o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi şi spaţii comerciale pe o suprafaţă de aproximativ 37 de metri pătraţi.
De asemenea şi la etaj vor fi amenajate un sector desfacere produse panificaţie; sector desfacere produse de patiserie, covrigi, langoşi; sector desfacere produse din carne, frigărui şi mici; sector produse alimentare preambalate şi sector desfacere produse industriale. Tot la etaj va fi amenajată o zonă de odihnă cu cafenele, fast-food şi terasă. După finalizarea investiţiei, ocuparea spaţiilor de către comercianţi se va face prin licitaţie.
In sfarsit o piata moderna si civilizata si la noi. Doar chiriile sa nu fie prea mari ca „bunicutele” din Crasna si Varsolt n-o sa-si permita sa le plateasca si uite asa noua piata va fi acaparata de „producatorii” de legume si fructe din Turcia, Grecia, Italia si de aiurea si tot astia vor dicta si preturile. Stimati edili, ganditi-va in primul rand la producatorii locali si nu la samsarii care ne intoxica cu produse iradiate din lumea larga.
cu bani de la tariceanu.