„Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”, marcată la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”

 

Expoziţie de dispozitive artizanale construite din materiale reciclabile, expoziţie de desene, prezentări power point, precum şi scurte scenete au fost doar o parte dintre activităţile desfăşurate joi, 9 octombrie, de către elevii Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” pentru a marca „Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”.
După cum a explicat Mariana Driha, profesorul coordonator, perioada 4-10 octombrie a fost declarată, de către Adunarea Generală a ONU, în 1999, „Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”, pentru a sărbători, anual, la nivel internaţional contribuţiile ştiinţei şi tehnologiei spaţiale la îmbunătăţirea condiţiei umane.” În acest an, se acordă o importanţă deosebită folosirii sistemelor de navigaţie globală prin satelit (GNSS) şi importanţa lor pentru viaţa modernă pe Pământ. Sateliţii sunt folosiţi pentru a ghida avioane, nave şi maşini şi să nu uităm aplicaţiile noastre bazate pe locaţie de telefon mobil. În caz de dezastre, aceştia ajută la identificarea relativ rapidă a locurilor unde oamenii au nevoie de ajutor”, a declarat Mariana Driha, în deschiderea evenimentului.
Activităţile organizate de profesoarele Simona Pop, Cora Ardelean, Carmen Mizgai şi Mariana Driha, au fost deschise printr-o scenetă intitulată „Planetele”, scrisă şi interpretă de elevii instituţiei de învăţământ. După care, liceenii au făcut o scurtă trecere în revistă a dispozitivelor construite de ei din materiale reciclabile. Nu au lipsit, de asemenea, prezentări power point sau expoziţii de desene, ce ilustrau contribuţiile ştiinţei şi tehnologiei spaţiale.

 

Leave a Comment