Ediţia a XVII-a a Crosului Loteriei Române a avut loc duminică, la Bucureşti, la startul întrecerii fiind prezenţi 3.000 de alergători, printre ei atât sportivi legitimaţi, cât şi nelegitimaţi. Sălajul a avut 11 reprezentanţi, patru dintre ei fiind premiaţi la finalul competiţiei. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de multiplul campion naţional, Monel Sabou. În ciuda faptului că pentru atletul zălăuan a fost a treia cursă din acest sezon, sportivul venind după o pauză de aproape trei ani din cauza problemelor de sănătate, Monel Sabou a reuşit o cursă bună la categoria veterani (35 – 49 de ani), clasându-se pe poziţia a patra după ce a parcurs 4.700 de metri. Monel Sabou a mai luat startul în acest an la Maratonul de la Wisconsin, în perioada când era plecat în Statele Unite ale Americi, clasându-se pe poziţia a treia din 9.000 de participanţi. Fostul atlet de performanţă a alergat în această vară şi la Zalău, la Crosul Tenaris, clasându-se pe prima poziţia în cursa de 10.000 metri.
Specialist al cursei de maraton, Monel Sabou a debutat într-un astfel de concurs în 2001, când a devenit campion naţional la tineret, câştigând apoi alte titluri naţionale la seniori. Ultimele rezultate notabile pentru Monel Sabou pe plan naţional au fost obţinute în 2008, 2009, când acesta a devenit vicecampion naţional, fiind legitimat la acea vreme la clubul Steaua. De menţionat că locul I la veterani (35 – 49 de ani) a fost ocupat de Marius Buşca, campion naţional în proba de 10.000 metri şi component al lotului naţional.
La juniori, Sălajul a avut trei sportivi premiaţi, toţi fiind legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău. Patricia Prodan a obţinut cel mai bun rezultat, locul şapte, fiind urmată de Denisa Şomai. Cătălin Marian s-a clasat pe locul nouă la masculin.
La cadeţi şi juniori s-au premiat primele zece locuri, iar la seniori şi veterani, primele cinci.
Monel Sabou a primit un premiu de 700 de lei din partea Loteriei Române, Patricia Prodan – 400 de lei, Denisa Şomai – 300 de lei, iar Cătălin Marian a fost răsplătit cu 200 de lei pentru ocuparea locului nouă.
Crosul Loteriei Române s-a organizat la şapte categorii de vârstă: copii, juniori, seniori, veterani (35 – 49 de ani), veterani (peste 50 de ani), persoane cu dizabilităţi locomotorii şi persoane cu dizabilităţi senzoriale.
Startul concursului a fost dat de fosta campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică, Andreea Răducan, iar premirea a fost făcută de Otilia Bădescu, multipla campioană europeană la tenis de masă.
brava lui. e un atlet bun. imi pare rau ca autoritatile nu il sustin. ar merita-o. ce greu e atletismul si solitudinea unei curse lungi cum e maratonul. aici nu poti trisa, nu poti minti cronometrul si nici adverasrul care e in fata sau in spate, nu exista subiectivismul arbitrului, spectaculozitatea se masoara altfel in aceste sporturi. dar ca sa intelegi astfel de ,,fineturi” trebuie sa ai o educatie aparte si sa fi corect in primul rand cu tine insuti. dar nu imi propun sa dau lectii acelora pt. care sportul se reduca la fotbal volei, handbal.
doar cei care au alergat macar un semimaraton stiu ce inseamna sa parcurgi o astfel de distanta. Ati omis performanta de la Chicago. in vest lucrurile ar fi fost altfel pt astfel de atleti. THUMPS UP -Monel!
BRAVO SERGIU ! Mai multi aidoma tie, vor putea sa dea lectii celor vare cred ca performanta sportiva se numeste doar f,v sau h ! Doar cu initiale, performanta lor fiind in mare parte papatul de bani publici!