Lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor este una din marile probleme ale societăţii actuale. Anual mii de tineri reuşesc să-şi finalizeze studiile însă, din păcate după ani buni de şcoală şi pregătire, nu-şi găsesc un loc de muncă bine plătit din care să reuşească şă-şi asigure un trai decent. Statistica „oficială” a persoanelor fără un loc de muncă, în special a tinerilor, la nivel naţional este una destul de îngrijorătoare. Pe piaţa muncii, în ultimii ani, este inflaţie de intelectuali şi deficit de meseriaşi. S-a ajuns în situaţia în care în universităţi numărul studenţilor este aproape egal cu cel al absolvenţilor de bacalaureat. Mulţi dintre absolvenţii de facultate s-au văzut în situaţia de a nu-şi găsi un job pe măsura pregătirii. Aşa se face că întâlnim vânzători la Mall cu facultate sau chiar taximetrişti cu două facultăţi. Cea care a avut cel mai mult de pierdut în România a fost piaţa muncii. Se caută din nou instalatori, sudori, lăcătuşi şi mecanici. Doar că astfel de meseriaşi au cam dispărut.
Şi pentru că ţara asta, guvernanţii, nu le poate oferi tinerilor o şansă, mulţi au luat drumul străinătăţii. Nu, nu sunt toţi mediocri, slabi sau prost pregătiţi! Printre ei se numără şi eminenţe care s-au săturat de teoria şi ignoranţa pe care le-o oferă statul român. Sunt foarte multe valori, care după 12 ani de şcoală românească îşi caută viitorul în facultăţile din Marea Britanie, Olanda sau Danemarca. Nu pentru că ar învăţa mai multe acolo, ci pentru că universităţile din străinătate pun accentul pe practică, iar guvernele din Occident sprijină financiar tinerii pe toată perioada studiilor. Aici? Cine pe cine sprijină? De pildă la finalul acestei săptămâni, la nivel naţional, în oraşele de reşedinţă de judeţ se organizează bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Oferte sunt puţine şi în mare parte prost plătite. De ce ar opta un tânăr, fără obligaţii, să aleagă un loc de muncă în România pe o leafă de 1.000 de lei, când în străinătate, cu toate cunoştinţele pe care le are, i se o oferă un job similar plătit de şase ori mai bine? Păcat că cei care ne conduc, cei care ar trebui să se preocupe de soarta tineretului, sunt absorbiţi de altceva.Tineretul de astăzi va asigura bătrâneţea celor care conduc. Păcat, domnilor guvernaţi! Iar în ceea ce priveşte locurile de muncă, tineretul are nevoie de calitate nu de cantitate! Calitatea le asigura decenţa, decenţa îi face încrezători, iar încrederea le dă putere.
Guvernanţii asigură locuri de muncă, dar numai în campanii electorale. De exemplu Ponta a promis, în 2012 un milion de locuri de muncă. Acum a apărut fătuca aia de la finaţe, cică cu Harvard, care ne lămureşte că guvernul nu are obligaţia să asigure locuri de muncă.
Români, vin alegerile, vedeţi pe cine ştampilaţi !
,,..inflatie de intelectuali ” nu cred. nu toti absolventii de studii suprioare sunt intelectuali. dimpotriva, in ciuda zecilor de mii de absolventii ai universitatilor, Romania sta foarte prost cand vine vorba de intelectuali. O tara cu ,,inflatie de intelectuali nu va fi o tara saraca” O tara cu inflatie de intelectuali nu va permite un invatamant universitar transformat in bussines. etc..in rest observatiile sunt corecte, si simt sinceritatea si afectivitatea autorului. ceea ce nu poate decat sa ma bucure un astfel de stil jurnalistic. de asemena cred ca trebuie adus mai des in atentie subiectul, si dramele personale si familiare consecinta a lipsei unui loc de munca.
Cele mai noi locuri de munca, la domiciliu ca operator on-line cu contract legal si posibilitati de castig nelimitate.pentru detalii trimiteti textul la adresa de e-mail:calatis8o@gmail.com