Tadici a convocat cinci zălăuance la lotul naţional

Gheorghe Tadici a definitivat lotul echipei naţionale a României pentru acţiunea din perioada 4 – 12 octombrie, printre cele 28 de handbaliste chemate la naţională fiind şi cinci jucătoare de la HC Zalău. Georgiana Ciuciulete, Diana Puiu, Crina Pintea, Claudia Constantinescu şi portarul Mihaela Cheţa sunt cele cinci zălăuance convocate la lot, o noutate fiind Diana Puiu, jucătoare transferată în această vară de la HCM Baia Mare.
Antrenorul zălăuan a convocat un număr atât de mare de jucătoare deoarece va alcătui două echipe: România A şi România B. Prima reprezentativă va înfrunta Ungaria, în 8 octombrie, la Debrecen şi Rusia, trei zile mai târziu, la Oradea, iar formaţia secundă va susţine o „dublă” cu Rusia, la Oradea, în 10 respectiv 12 octombrie.
„Este o acţiune prevăzută în calendar. Trebuia să se organizeze Trofeul Carpaţi în această perioadă, dar Muntenegru ne-a anunţat în ultimul moment că nu mai participă. Vom juca trei meciuri cu Rusia şi unul cu Ungaria cu acest lot de 28 de jucătoare. Este un lot format din jucătoare cu experienţă, secondate de handbaliste debutante şi promovate de la tineret, nu de la junioare, aşa cum afirmă unii „specialişti”. Sunt soluţii puţine, iar noi căutăm jucătoare care să facă faţă unor echipe precum Danemarca, Norvegia, Ucraina, Ungaria, Rusia şi Spania, echipe foarte bune, cu medalii la Campionate Europene şi Mondiale”, a afirmat Gheorghe Tadici.
Selecţionerul Gheorghe Tadici a mai precizat că lotul cu care va aborda jocurile de verificare din perioada următoare ar putea suferi câteva modificări până la Campionatul European din luna decembrie. „Pot apărea câteva modificări în lot, dar, n mare, nucleul de jucătoare care pot fi convocate la echipa naţionale este acesta. Aria de selecţie este restrânsă, iar prin invazia de jucătoare străine, aria se restrânge şi mai mult. Sunt echipe din Liga Naţională care înscriu pe foaie zece jucătoare străine şi doar patru sau cinci românce”.
„Tricolorele” pregătite de Gheorghe Tadici se vor reuni în data de 4 octombrie, la Oradea, dar handbalistele de la HCM Baia Mare vor ajunge două zile mai târziu, fiindcă în 5 octombrie vor juca în campionat împotriva celor de la CSM Bucureşti. Tot în 6 octombrie va ajunge la lot şi Cristina Neagu, jucătoare ce evoluează la Buducnost Podgorica.
Lotul României pentru acţiunea din perioada 4 – 12 octombrie: portari – Ungureanu, Dedu, Şerban, Cheţa; extreme stânga – Ardean, Hotea, Iuganu; extreme dreapta – Nechita, Chiper, Pîrvuţ; pivoţi – Chintoan, Ciuciulete, Pintea; linia de nouă metri – Brădeanu, Neagu, Băbeanu, Perianu, Buceschi, Oltean, Marin, Zamfir, Tudor, Tiron, Popa, Constantinescu, Bondar, Ţăcălie şi Puiu.

Leave a Comment