Junior de la Tomis Constanţa, în probe la Zalău

Volei Municipal Zalău pare să fi rezolvat problema celui de-al doilea universal, post pe care a rămas doar Gabriel Cherbeleaţă după despărţirea de ungurul Peter Nagy. La formaţia zălăuană a fost adus în probe la începutul acestei săptămâni internaţionalul de juniori, Mihai Tarţa, care a evoluat la echipa de juniori a clubului Tomis Constanţa, cu care a devenit campion naţional. „Deocamdată, Mihai Tarţa se află în probe la Zalău, dar sunt şanse foarte mari să fie păstrat în lot de către antrenor. Este un jucător tânăr, dar de perspectivă”, ne-a declarat Marcel Doru Ţârle, directorul executiv al vicecampioanei Volei Municipal Zalău.

Iniţial, conducerea intenţiona să transfere un fals cu experienţă, însă, bugetul de care dispune clubul zălăuan nu le-a permis celor din conducere să aducă un voleibalist consacrat pe acest post. În aceste condiţii, Gabriel Cherbeleaţă şi Mihai Tarţa vor fi cei doi universali ai formaţiei zălăuane, cel puţin până la finalul turului, când conducerea echipei zălăuane ar putea aduce un jucător cu experienţă pe acest post.
Cu naţionala de juniori a României, Tarţa a obţinut o medalie de aur şi două de bronz la Campionatul Balcanic, iar în această vară s-a calificat la Campionatul European din Cehia, unde a avut o evoluţie foarte bună.
Originar din Baia Mare, Mihai Tarţa a obţinut zece medalii ca junior, dintre care cinci de aur şi cinci de argint la Campionatul Naţional de juniori I, II şi III. În 2012, Tarţa a fost transferat la Volei Club Municipal Tomis Constanţa, iar în sezonul trecut a evoluat şi în echipa de seniori.
Mihai Tarţa are 19 ani şi o talie de 2,03 metri, practicând voleiul din 2005.

Leave a Comment