Tadici trage concluziile după trei etape: „Jucătoarele transferate nu se ridică încă la pretenţiile noastre”

Două înfrângeri şi o victorie a înregistrat HC Zalău în primele trei etape din noua ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin în care le-a avut ca adversare pe CSM Bucureşti, HC Dunărea Brăila şi nou-promovata Mureşul Târgu Mureş. După eşecurile în faţa bucureştencelor (19 – 26) şi a brăilencelor (23 – 33), formaţia de la poalele Meseşului a dispus destul de greu de echipa târgmureşeană, scorul final fiind 27 – 25.

Managerul Gheorghe Tadici a afirmat că jucătoarele transferate în această vară nu se ridică încă la pretenţiile sale, fiind nevoit să folosească mai mult handbalistele pe care s-a bazat şi în sezonul anterior. „Din păcate, jucătoarele care au venit la echipă nu aduc plusul de care aveam nevoie. Jucăm tot cu handbalistele pe care le-am avut anul trecut, fiindcă joacă mult mai bine decât cele transferate. Sper, însă, ca şi cele aduse în vară să înţeleagă de ce au fost solicitate şi să-şi îmbunătăţească evoluţia. Puiu şi Paşca au devenit campioane naţionale, dar au jucat destul pe puţin în sezonul trecut la Baia Mare. Pe Ciunt am contat foarte mult în apărare. Am crezut că ieşirea Valeriei Motogna va fi suplinită, cel puţin parţial. Din păcate, jocul ei nu mă satisface încă, iar echipa are de suferit”, spune tehnicianul zălăuan, care a arătat şi partea plină a paharului: „Sunt şi lucruri pozitive în jocul echipei, fiindcă sunt handbaliste care au progresat şi mă refer, în primul rând, la Roxana Rob şi Valentina Bardac”.
Tadici este de părere că performanţele din societatea românească, care nu sunt satisfăcătoare, afectează şi activitatea sportivă. „Performanţele din societate, sub toate aspectele, se răsfrâng şi în activitatea sportivă. Tineretul de astăzi nu este uşor de modelat şi de capacitat la efort. Ca sportiv, ai pretenţii, dar ai şi obligaţii, iar când vine vorba de obligaţii, acestea se acceptă foarte greu. Nu avem o educaţie a tineretului, în primul rând, pentru ceea ce înseamnă munca. Faţă de tinerii din alte ţări europene, ai noştri se plâng foarte mult, deşi lucrează opt ore, ceea ce este o normalitate”, consideră managerul zălăuan.
Sâmbătă, începând cu ora 11, HC Zalău va întâlni pe teren propriu CSM Unirea Slobozia, o altă echipă nou-promovată.

One Thought to “Tadici trage concluziile după trei etape: „Jucătoarele transferate nu se ridică încă la pretenţiile noastre””

  1. Suporter

    ARE DREPTATE 100%.

Leave a Comment