FC Zalău, cu maxim de puncte după două etape

 

FC Zalău – Gloria Progresul Bistriţa 2 – 1 (1 – 1)
Au marcat: Raul Stanciu (min. 18), Bogdan Roghină (min. 66), respectiv Daniel Bruma (min. 4)

Început perfect de sezon pentru FC Zalău care, după ce a dispus în prima etapă cu scorul de 4 – 2 pe terenul nou-promovatei, CS Iernut, a reuşit să obţină vineri după-amiaza, pe teren propriu, o victorie de senzaţie în faţa echipei Gloria Progresul Bistriţa, formaţie care până în urmă cu două sezoane evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.
Peste 500 de spectatori au fost prezenţi la partida de pe Stadionul Municipal pentru a vedea atât formaţia bistriţeană, cât şi noua echipă a Zalăului. Gruparea de la poalele Meseşului a lăsat o impresie foarte bună la prima partidă de pe teren propriu din acest sezon, reuşind să practice un joc foarte bun şi să învingă cu scorul de 2 – 1 formaţia bistriţeană.
Scorul l-au deschis oaspeţii, în minutul patru, prin Daniel Bruma, care a reluat balonul în plasă din interiorul careului, după o respingere greşită a portarului Băican. FC Zalău s-a trezit, însă, repede la realitate şi şi-a dat seama că poate obţine cel puţin un punct din acest meci. Jocul s-a mutat în jumătatea bistriţeană, iar ocaziile zălăuanilor nu au încetat să apară. În minutul 18 a venit şi golul egalizator, Raul Stanciu reluând balonul în plasă după o lovitură liberă executată de Gabriel Ţiriac. Jocul a fost la fel de echilibrat în continuare, însă ocaziile la cele două porţi nu au mai fost atât de multe ca în prima parte a reprizei întâi.
Zălăuanii au ieşit la fel de motivaţi de la vestiare, instalându-se în jumătatea adversă încă din primele minute ale reprizei secunde. Nigerianul Kuku a fost omul „cheie” din jocul Zalăului. Jucătorul de culoare a reuşit faze spectaculoase atât la mijlocul terenului, cât şi în faţa porţii, punându-şi coechipierii în situaţii bune de a marca. La fel s-a întâmplat şi în minutul 66, când, deşi s-a aflat în suprafaţa de pedeapsă a echipei bistriţene, Kuku a ales să scoată balonul la marginea careului pentru Bogdan Roghină, care l-a învins pe portarul Bistriţei cu un şut plasat, trimis la vinclul porţii.
Oaspeţii au riscat totul pe final, dar defensiva Zalăului a fost greu de depăşit. Claudiu Băican a ieşit în evindeţă prin câteva intervenţii salvatoare în ultimul sfert de oră, demonstrându-şi calităţile de mare portar.
„A fost un meci foarte spectaculos, cum nu am mai văzut de pe vremea când jucam în Divizia B cu Armătura Zalău. Toţi băieţii merită felicitaţi, fiindcă au jucat cu ambiţie şi au dat dovadă de maturitate în joc. Avem o echipă bună, cu care cred că vom obţine o clasare onorabilă la finalul sezonului. A fost un adevărat spectacol pe teren şi mă bucur foarte mult că zălăuanii au venit în număr mare la meci şi au putut vedea o astfel de partidă”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
În urma acestei victorii FC Zalău acumulează şase puncte, clasându-se pe poziţia a doua în clasamentul Seriei a V-a. Lider este Arieşul Turda, care are un golaveraj mai bun, însă Turda şi FC Zalău sunt singurele echipe cu maxim de puncte după primele două runde.
În etapa următoare, gruparea de la poalele Meseşului va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei FCM Baia Mare.
FC Zalău: Claudiu Băican – Vlad Lung, Cosmin Cosma (cpt.), Adrian Sabău, Viorel Ionaşcu, Kinczel Ervin (min. 67, Alberto Vălimăreanu), Ibrahim Jamilu, Bogdan Roghină, Raul Stanciu (min. 82, Dumitru Horgoş), Gabriel Ţiriac (min. 77, Cristian Tăbîrţă) şi Benjamin Kuku. Antrenori: Călin Pop (principal) şi Cristian Oros (secund)
Gloria Progresul Bistriţa: Raul Pop – Florin Alexandru (min. 66, Adrian Nalaţi), Daniel Bruma, Eugen Bucur, Tinuţ Budăcan (cpt.), Alexandru Cicean (min. 46, Alexandru Pop), Sergiu Costin, Bogdan Dobrea (min. 55, Iulian Sîplăcan), Florin Fizeşan, Ionuţ Hlinca şi Alin Ţegle. Antrenori: Cristian Coroian (principal) şi Sandu Negrean (secund)

One Thought to “FC Zalău, cu maxim de puncte după două etape”

  1. Anonim

    bravo baieti si feliciari pentru victoie hai fc zalau

Leave a Comment