Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj şi-a adjudecat locul I la prima ediţie a concursului de gătit în aer liber „Aventuri culinare”. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 1- 3 august, pădurea Arini, localitea Sebeş, judeţul Alba. Potrivit informaţiilor primite de la IJJ Sălaj, concursul a fost organizat de International Police Association, Secţia Română – Regiunea 2 Alba şi a constat în prepararea unor reţete din bucătăria tradiţională sau internaţională. Pregătirea reţetelor s-a făcut la ceaun, tigaie, oală, grătar sau cărbuni, la foc deschis (gaz sau lemn).
Fiecare echipă a intrat în concurs cu un singur preparat gătit. Echipajul sălăjean, formaz din plutonier adjutant şef Adrian Sabău şi plutonierul adjutant şef Ioan Aciu, a preparat un gulaş, în compoziţia căruia s-au regăsit trei feluri de carne: mistreţ, porc şi afumătură.
Juriul a avut o misiune grea, aceea de a alege cel mai bun lot participant, după criterii clar stabilite: gustul mâncării gătite la faţa locului, prezentarea produselor alimentare în forma finală, pregătirea alimentelor de bază pentru mâncare – dexteritatea concurentului, aspectul interior şi cel exterior al standului, îmbrăcămintea concurenţilor. Potrivit sursei citate, la concurs au luat parte opt echipe din ţară şi două din Ungaria. De asemenea, a mai fost acordat şi marele premiu, care a fost adjudecat de IPA – Regiunea 3 Alba.
Bravo lor, dar pana la urma ce loc au luat efectiv jandarmii salajeni. Ma gandesc la faptul ca marele premiu nu o fi locul 2?