Karateka şimleuan Gheorghe Pop, în plină pregătire de vară

Şimleuanul Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei a participat săptămâna trecută la un seminar de karate, desfăşurat în domeniul de vânătoare din comuna Comandău (judeţul Covasna), eveniment organizat de Clubul Sportiv Mikado din Covasna, al cărui preşedinte este Bibo Ferencz (5 Dan).

Scopul evenimentului a fost continuarea schimbului de experienţă între antrenorii şi instructorii proveniţi din zona nordului şi cei din centrul ţării, aceştia pregătindu-se împreună de zece ani la diferite stagii, spectacole demonstrative şi concursuri amicale. Aproape 20 de antrenori, instructori şi sportivi cu experienţă din Maramureş, Bihor, Sălaj şi Covasna s-au reunit la Comandău, lipsind, în schimb, cei din Satu Mare şi Bacău. Antrenamentele au fost conduse de Viorel Duţă (6 Dan), preşedintele Asociaţiei Nord Amical Karate, cel care a realizat o „punte marţială” între nordul şi centrul ţării.
Stagiul de la Comandău a durat patru zile, zilnic având loc trei şedinţe de pregătire în care s-au efectuat atât antrenamente de kihon, cât şi de kata cu aplicaţiile aferente. De asemenea, au avut loc antrenamente de kumite şi de anduranţă, în care, folosind specificul zonei, cei prezenţi au despicat buştenii cu toporul.
„A fost o acţiune reuşită, mai ales că şi vremea a fost de partea noastră, iar gazdele au fost la înălţime din toate punctele de vedere. Am efectuat antrenamente chiar şi la cota 1100”, a precizat Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei.
Pregătirile continuă pentru reprezentanţii ANAK, care vor pleca vineri la un alt seminar, de această dată în Grecia. „Este un seminar pe placul tuturor, care va dura şapte zile, perioadă în care ne vom bucura de soare şi de valurile Mării Egee şi ne vom încărca bateriile cu antrenamente matinale pe plajă”, a mai afirmat şimleuanul Gheorghe Pop, care va fi prezent la seminarul din Grecia.

Leave a Comment