Brazilia, în lacrimi

Mulţi dintre cei care am privit partida din cadrul semifinalelor Campionatului Mondial de fotbal, dintre Brazilia şi Germania, sperau şi se gândeau la o victorie a nemţilor. Recunosc, şi eu am fost unul dintre ei. Sunt convins, însă, că nimeni nu îşi imagina că va urma o seară de coşmar pentru elevii lui Felipe Scolari. Cea mai mare ruşine din istorie pentru brazilieni, care au mai pierdut la un asemena scor doar în 1920, 0 – 6 în faţa Uruguayului. Brazilia nu a arătat mare lucru nici până în semifinale, iar în optimi a fost la un pas să fie eliminată de Chile. Însă, ceea ce au arătat „sud-americanii” în partida de marţi noaptea a fost de neînchipuit. Thomas Muller a dat recitalul în minutul 11, după care a urmat minutul şi golul pentru nemţii lui Joachim Low. Klose şi Kroos, ultimul de două ori, au dus la tăcere zecile de mii de brazilieni de pe Mineirao, iar camerele de filmat au început să surprindă în tribune tot mai mulţi suporteri brazilieni încremeniţi, femei şi copii chiar în lacrimi. Din sărbătoare, Brazilia s-a transformată într-o ţară în doliu, o ţară care va digera greu ruşinea în faţa Germaniei. „Opriţi meciul” au fost, la un moment dat, cuvintele comentatorilor de televiziune, pe bună dreptate, după ce au văzut că Maicon, David Luiz, Marcelo şi Hulk nu mai au nicio reacţie la golurile marcate la foc automat de nemţi.

În lacrimi, brazilienii mai sperau la pauză într-o răsturnare de scor, deşi, tabela arăta 0 – 5. A urmat, însă, după pauză, al şaselea gol. Şi al şaptelea. Pe final, brazilienii au marcat şi ei, dar dezamăgirea de pe faţa jucătorilor nu avea cum să dispară la scorul de 1 – 7, gândindu-se că nu vor putea lupta duminică, pe Maracana, pentru titlul mondial, în faţa propriilor suporteri.
Muller a umilit Brazilia chiar la ea acasă, iar Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului Mondial, cu 16 reuşite. Cu toate că, încă nu era calificată în finală, Argentina s-a grăbit să sărbătorească înfrângerea şi a făcut-o de parcă Messi, nu Muller ar fi fost „călăul” Braziliei.
Marele Maradona le-a arătat brazilienilor pe reţelele de socializare şapte degete, la scurt timp după ruşinea suferită de aceştia în semifinale. Şapte reuşite la care Muller a avut o contribuţie însemnată. Tocmai cel pe care „El Pibe D’oro” avea să-l confunde în urmă cu patru ani cu un copil de mingi. Copilul de mingi, Muller, care are zece goluri marcate la un Campionat Mondial, iar Maradona opt.

Leave a Comment