Mişcarea Populară protestează împotriva declaraţiei Parlamentului privind demisia preşedintelui Traian Băsescu

Adrian Popan, vicepreşedintele PMP Sălaj, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că deputaţii şi senatorii PMP au refuzat miercuri să participe la „atacul parlamentar organizat împotriva preşedintelui Traian Băsescu”, aceasta fiind cea de-a treia acţiune antiprezidenţială a Parlamentului făcută împreună de PNL şi PSD, precedentele două fiind suspendările preşedintelui din 2007 şi 2012. „PMP rămâne partenerul preşedintelui Traian Băsescu şi susţine în continuare lupta acestuia pentru statul de drept şi independenţa justiţiei. Tocmai faptul că preşedintele Traian Băsescu a fost în mod constant un susţinător al independenţei justiţiei a determinat furia constantă a Parlamentului dominat de PSD şi PNL”, a arătat vicepreşedintele PMP Sălaj.

Adrian Popan a subliniat că parlamentarii PMP au protestat împotriva ipocriziei declaraţiei din 25 iunie 2014 a Parlamentului, reamintindu-i astfel senatorului Călin Popescu Tăriceanu că nu are nicio cădere să ceară demisii de onoare după ce, în 2005, a făcut trafic de influenţă în favoarea lui Dinu Patriciu. Astfel că reprezentanţii PMP au venit în Parlament cu copii ale celebrului bileţel roz care ar fi trebuit să atragă demisia premierului de la acea dată. „Călin Popescu Tăriceanu nu doar că nu şi-a dat demisia atunci, dar după 7 ani de serviciu credincios în slujba PSD a reuşit să ocupe a doua funcţie în stat. În acest context, Partidul Mişcarea Populară a depus o plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru trafic de influenţă. Este cazul ca, în fine, el să fie luat la întrebări şi să plătească pentru ajutorul ilegal pe care a încercat să i-l dea lui Dinu Patriciu. De asemenea, nici Victor Ponta nu are dreptul moral să ceară demisia preşedintelui, pentru că şi el a făcut trafic de influenţă – în acest caz reuşit – în 2013, în favoarea şefului Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu”, a mai spus liderul PMP, care a ţinut să sublinieze că preşedintele României nu este cu nimic vinovat şi nu are niciun motiv să ia în seamă declaraţia de miercuri a Parlamentului, destre care cei din PMP susţin că este o declaraţie ipocrită, votată de o majoritate care a apărat constant de-a lungul vremii oameni cu grave probleme în justiţie.

Cât despre votul dat marţi în Camera Deputaţilor, şi care i-a scăpat pe aleşii locali de incompatibilităţi, Adrian Popan apreciază că decizia parlamentarilor este un atac sub centură pentru Agenţia Naţionale de Integritate. „Am văzut cu toţii cum PSD şi PNL şi-au dat din nou mâna, ca în vremurile bune, pentru a-şi scăpa oamenii de acuzaţiile de incompatibilitate. PNL dovedeşte că lupul îşi schimbă părul, dar nu şi năravul, astfel că rămâne un partid uselist care face front comun cu fraţii săi din PSD pentru a obstrucţiona Justiţia. Cu toţii ştim că unul dintre principalii beneficiari ai acestui vot este liderul PNL, Klaus Iohannis, care are un proces cu ANI într-un caz de incompatibilitate. Klaus Iohannis a fost acuzat de incompatibilitate pentru că ocupă simultan funcţia de primar al Sibiului şi pe cea de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor SC Apa Canal SA şi SC Pieţe SA Sibiu”, a conchis vicepreşedintele PMP Sălaj.

3 Thoughts to “Mişcarea Populară protestează împotriva declaraţiei Parlamentului privind demisia preşedintelui Traian Băsescu”

  1. maramuresanu

    S-ar parea ca a mai adresat altui potentat vreun biletel mult mai roz ca,dupa cele ce au urmat, Dinulica Patricelu nu a patit nimic!

  2. Anonim

    pmp este prea mic,nesemnificativ ca sa-l asculte cineva. rezultatele de la europarlamentare(foarte bune in opinia voastra)nu prea va dau sperante. Bateti din gura ca vine la Boghis Leana si trebuie sa spuneti ceva.

  3. Țurca(ș) și cureaua lată

    Măi,mâncațaș pla ta…ce-aveți cu finu mă că vă fac bre,vă aia și aia mâncațaș…

Leave a Comment