Elevii intră de vineri în vacanţa de vară

 

Majoritatea unităţilor de învăţământ sălăjene şi-au programat vineri, 20 iunie, festivităţile de încheiere a cursurilor din acest an şcolar şi premierea elevilor care au obţinut cele mai bune rezultate la învăţătură. Excepţie fac doar câteva unităţi, printre acestea numărându-se Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu”, unde momentul festiv va avea loc joi, 19 iunie, începând cu ora 8 sau Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”. Festivitatea se desfăşura joi, de la ora 8, pentru clasele primare, iar pentru elevii de gimnaziu va fi vineri, începând cu ora 9″, a precizat Ioan Abrudan, directorul celei de-a doua unităţi de învăţământ.
Viitorul an şcolar cu o zi în plus de cursuri
După vacanţa de vară, cursurile şcolare vor fi reluate în 15 septembrie, anul şcolar 2014-2015 urmând să aibă 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cea de vară, potrivit structurii stabilite printr-un proiect de ordin lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei, calendarul fiind alcătuit similar celui pentru 2013-2014. Anul şcolar ce tocmai se încheie a avut 36 de săptămâni de cursuri, însumând 176 de zile lucrătoare.
Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar va avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, patru săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.
Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru învăţământul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor. Pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare.
Semestrul I va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie – vineri, 19 decembrie şi luni, 5 ianuarie – vineri, 30 ianuarie. În perioada 1 – 9 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.
Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.
Semestrul al II-lea debutează luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie în 19 iunie.
Potrivit calendarului, săptămâna 6 -10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Leave a Comment