Naţionala lui Tadici va participa pentru a zecea oară la un Campionat European

România a învins în ambele manşe reprezentativa Belarusului, iar în luna decembrie va participa la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia

Antrenorul cu care handbalul feminin românesc a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate din istorie (medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, n.r.) a reuşit duminică o nouă performanţă cu reprezentativa ţării noastre. Cu Gheorghe Tadici pe bancă, România a învins duminică, la Baia Mare, cu scorul de 32 – 20 reprezentativa Belarusului, după ce s-a impus cu scorul de 30 – 28 şi în partida tur, asigurându-şi prezenţa la Campionatul European programat în luna decembrie în Ungaria şi Croaţia.
Chiar dacă a pierdut şi pe teren propriu, reprezentativa Belarusului a venit încrezătoare în România şi chiar a avut un început mai bun în partida de la Baia Mare, reuşind să conducă cu scorul de 3 – 1 în debutul meciului. Tricolorele au revenit, însă, rapid în joc şi au trecut la conducere, având încă de la pauză un avantaj liniştitor, 15 – 6. Cu publicul de partea sa, naţionala lui Tadici a defilat şi în partea secundă, iar Belarusul nu a reuşit să surprindă cu nimic. Prima diferenţă de zece goluri s-a înregistrat în minutul 40, 22 – 12, iar până la final, handbalistele noastre şi-au mărit avantajul.
„Mă bucur că fetele au rămas la fel de motivate după partida tur, din Belarus. Am avut avantajul că ne-am întors în România joi seara şi am avut trei zile la dispoziţie pentru recuperare şi odihnă. Fetele au avut dorinţă de joc şi au vrut să aibă fiecare un aport la această calificare. Am avut jucătoare care nu au fost refăcute complet, dar şi-au dorit să intre pe teren, ceea ce demonstrează unitate de grup”, a afirmat selecţionerul Gheorghe Tadici după calificare.
În partida de la Baia Mare au evoluat şi cele două handbaliste de la HC Zalău, căpitanul Georgiana Ciuciulete, care a înscris de două ori în poarta Belarusului şi Crina Pintea, care a marcat un gol pentru reprezentativa ţării noastre.
Pentru selecţionerul Gheorghe Tadici, jocul împotriva Belarusului s-ar putea să fi fost ultimul pe banca echipei naţionale, tehnicianul zălăuan anunţând, în repretate rânduri, că ia în calcul renunţarea la echipa naţională după ce va reuşi să o califice la Campionatul European. Tadici are contract cu Federaţia Română de Handbal până în 2016, iar ca obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
România a obţinut duminică a zecea calificare la un turneu final de Campionat European.
România: Ungureanu, Paşca, Dedu – Nechita (8), Perianu (5), Ardean Elisei 4, Băbeanu (4), Buceschi (4), Neagu (5), Ciuciulete (2), Hotea (1), Pintea (1), Brădeanu, Marin, Oltean şi Chiper. Antrenori: Gheorghe Tadici (principal) şi Florentin Pera (secund)
Belarus: Safonova, Mukhina – Stsiapanava (5), Artsiukhovich (3), Silitskaya (3), Yezhykava (2), Lobach (2), Dronova (1), Kulik (1), Mazgo (1), Spas (1), Sukhamirava (1), Dubautsova, Ilyina, Kotsina, Vasileuskaya. Antrenori: Tomaz Cater (principal) şi Natalia Petrakova (secund).

Leave a Comment