Consilierii locali din PSD Surduc anunță, prin vocea primarului Maria Onicaș, că nu vor boicota ședința în care pe ordinea de zi va fi introdusă cererea Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) de schimbare a consilierilor Ilie Opriș și Ioan Mureșan, care nu mai beneficiază de sprijin politic. ”PSD nu va boicota ședințele Consiliului Local Surduc. Cei doi consilieri au votat în folosul comunității, deoarece au fost aleși pentru asta. Dacă fonduri europene nu a atras până acum comuna, cred că e momentul să facem ceva, iar unii nu ar trebui să-și arate ambițiile personale”, spune primarul Maria Onicaș. Conflictele dintre aleși și funcționarii publici au ținut în loc dezvoltarea comunei. ”Dacă nu era atâta neînțelegere între demnitari și funcționari, poate se făcea ceva în comună. Probabil că există anumite nemulțumiri din partea doamnei secretar, mai ales că am ieșit primar la 18 voturi față de băiatul dânsei”, afirmă Maria Onicaș. Și deputatul de pe Valea Someșului, Iuliu Nosa, spune că au existat anumite nemulțumiri după ce Alin Băbănaș a pierdut ”la mustață” scaunul de primar. ”Domnul Băbănaș trebuie să înțeleagă că a fost o competiție, în urma căreia a pierdut. Nu poți transforma o instituție într-o răzbunare de familie”, afirmă Iuliu Nosa.
De cealaltă parte, secretarul comunei Surduc, Maria Băbănaș, avertizează că cei care o denigrează trebuie să aducă dovezi. ”Eu nu amestec treaba de secretar de comună cu ce se întâmplă în Consiliul Local. Dacă cineva încearcă să mă denigreze și nu are dovezi, nu știu ce se întâmplă. Niciodată nu s-a pus problema ca cineva să nu voteze proiecte pentru comunitate, iar acest lucru poate fi confirmat de procesele verbale ale ședințelor Consiliului Local”, declară Maria Băbănaș.
Ambițiile și conflictele au stopat dezvoltarea comunei
Noua telenovelă de la Surduc a apărut în momentul în care, după o analiză făcută în urma alegerilor europarlamentare, PP-DD a constatat că cei doi consilieri nu și-au făcut datoria față de partid, iar în localitatea din care provin, satul Tihău, au avut numai nouă voturi. Primăria Surduc a fost înștiințată despre retragerea sprijinului politic, iar la următoarea ședință de consiliu local va fi supusă dezbaterii solicitarea PP-DD. Surse politice ne-au declarat că în urma acestei mișcări, celor din PSD le este teamă să nu piardă scaunul de viceprimar, votul în Consiliul Local fiind foare strâns: șase consilieri PSD, patru consilieri PP-DD și trei consilieri PNL. Cei de la PP-DD susțineau că există și zvonul potrivit căruia ședințele vor fi boicotate.
Vă reamintim că în mandatul 2008 – 2012, Consiliul Local Surduc nu a funcționat timp de aproape doi ani, perioadă în care nu s-a realizat nicio investiție în comună. În 2011, în urma alegerilor parțiale anticipate a fost ales un nou consiliu. Vechiul consiliu a fost dizolvat la cererea fostului primar Ionel Chira, după ce consilierii au boicotat ședințele. Atunci, aleșii s-au unit împotriva lui Ionel Chira, care a decis să-i retragă actualului primar sprijinul politic.
Asa se intampla peste tot unde isi baga dl.Nosa nasul.Ar fi bine sa lase primariile in pace si sa ii adune pe toti PSDisti sa se duca cu ei invartindu-se.
Pentru binele comunei? sau pentru scaunele (binele) lor?