Judecătorul insolvenţei Cuprom, urmărit penal de DNA

Unul dintre cei patru magistraţi de la Tribunalul Bucureşti acuzaţi de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că ar fi cerut şi primit bani şi bunuri în schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolvenţă este judecătorul sindic Mircea Moldovan, de la Secţia a VII-a Civilă, cel care gestionează, încă din 2008, dosarul de insolvenţă al companiei Cuprom.
Potrivit presei centrale, problemele judecătorului i se trag de la mai multe procese în care a fost implicat, printre acestea numărându-se cele privind lichidarea Hidroelectrica, Rodipet, Cuprom sau Metro Cash&Carry.
Demarat în decembrie 2008, la Tribunalul Bucureşti, procesul de insolvenţă al societăţii Cuprom nu s-a încheiat nici azi. De-a lungul anilor, judecătorul sindic a amânat de mai multe ori pronunţarea, ultimul termen fiind programat pentru 28 mai 2014, pentru a da răgaz creditorilor producătorului de sârmă să rediscute planul de reorganizare. Dată fiind situaţia în care se află Mircea Moldovan, nu este exclus ca procesul Cupromului să fie tărăgănat şi mai mult.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, cei patru suspecţi ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri pentru a îndeplini sau nu ori pentru a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu. Procurorii au explicat că este vorba despre atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate la soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări.
Până la pronunţarea unei soluţii vizavi de insolvenţa Cuprom, fabrica din Zalău îşi onorează în continuare comenzile. În fiecare lună, activitatea de producţie este, însă, întreruptă pentru câteva zile, perioadă în care angajaţii sunt remuneraţi cu 75 la sută din salarii. Ultima pauză de acest fel s-a produs săptămâna trecută, când muncitorii au stat acasă trei zile.
La Cuprom Zalău lucrează în prezent aproximativ 70 de persoane, după ce la începutul anilor ’90, în perioada sa de glorie, fabrica număra peste 2.000 de salariaţi. Producătorul de sârmă a intrat în insolvenţă în 2008. Singura secţie funcţională este Trefilarea, după ce Laminorul şi Secţia de Emailare au fost închise.

6 Thoughts to “Judecătorul insolvenţei Cuprom, urmărit penal de DNA”

  1. Anonim

    dar Daraban de la Salaj cand urmeaza?ca asta a fost tata lor in lichidarile din Salaj.

  2. anonim

    Acuma ne dam seama cu totii de ce a fost admisa contestatia firmei din Cipru (a lui Simu), privind votarea planului de reorganizare…! Sa vedem daca procurorii vor putea dovedi cine a dat mita si daca faptuitorii vor fi trasi la raspundere . La cati bani da Simu avocatilor, este posibil ca acestia sa demonstreze ca a fost constras sa dea mita, caz in care fapta nu este infractiune, si sa ramana… curat! Ca doar nu acesti patru judecatori sunt ultimii spagari din justitia romana…!

  3. mani pulite

    ai dreptate, in multe cazuri acest judecator le face jocul lichidatorilor, oare pe gratis? oricum, bravo DNA-ului pentru actiunea lor, bine ar fi daca ar trimite vreo doi-trei procurori si la zalau, sa faca ordine in judet, ca astia care sunt acum……..vai de capu’ lor

  4. Anonim

    Sper ca aceasta fabrica in a carui viitor cred sa scape din ghearele acestei mafii profund corupte formate din justitiari,actionari …

  5. anonim

    Toti speram, pt.ca speranta moare ultima, dar cand vezi ca procurorii zalauani fac cercetari in dosarul de evidenta coruptie a lui Simu, in pasi de melc (uneori de rac), iti vine sa nu mai speri!

  6. Anonim

    JUDECATORULUI DE LA SC SALAJUL CAND II VINE RANDUL INCASAEAZA BANI GREI SI NU ACHITA SALARIILE RESTANTE

Leave a Comment